ΚΙΝ.ΑΛ: “Καταδικάζουμε την ανεύθυνη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα!”

Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής

Καταδικάζουμε την ανεύθυνη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Τσιάρα, ο οποίος το βράδυ της 15/10 με μια πρόχειρη και ασαφή ανακοίνωση, ανέστειλε λόγω της κακοκαιρίας τη λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Αττικής, εκτός “από τις υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα”, για τις οποίες προφανώς δεν υπήρχε αδυναμία ή δυσχέρεια μετακίνησης δικηγόρων και πολιτών εξαιτίας της κακοκαιρίας!

Η παντελώς άστοχη, αόριστη, ασαφής και δυσνόητη αυτή διατύπωση της ανακοίνωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οδήγησε την επομένη ημέρα το πρωί, ιδίως στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μια πρωτοφανή αναστάτωση και ταλαιπωρία εκατοντάδες δικηγόρους και πολίτες, αφού ουδείς γνώριζε ποιες υποθέσεις θα εκδικάζονταν και ποιες όχι, γεγονός που αναμφίβολα τραυμάτισε την εικόνα της απονομής της Δικαιοσύνης και προκάλεσε τεράστια άνευ λόγου ταλαιπωρία σε πολίτες, δικαστές και δικηγόρους..

Οι συνεχείς αστοχίες, οι προφανείς ανεπάρκειες και η διαρκής αδυναμία αντιμετώπισης οποιουδήποτε προβλήματος εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει ο κ. Υπουργός στο θεσμό της Δικαιοσύνης είναι η αποχώρησή του…

Προηγούμενο άρθροΣ. Καλαφάτης: Είμαστε ισχυροί και αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δίκια και τα δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας
Επόμενο άρθροΔήμος Νάουσας: Ο Νικόλας Καρανικόλας για την 109η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό