Τρώγονται κάθε στιγμή και αρέσουν πολύ. Μπορούμε να τους δώσουμε το μέγεθος που θέλουμε.
Πάντως είναι βαθιά εγγεγραμμένα στο Dna του Έλληνα, οπότε είναι τα πρώτα που εξαφανίζονται στα τραπεζώματα και τα παιδικά πάρτι.
Μια πλούσια ντοματοσαλάτα με κάπαρη και φέτα είναι ο συνδυασμός που αρμόζει …
Κεφτεδάκια Δράμας
Από τον Δημήτρη Λαμπάκη, chef restaurant Fileto, Δράμα
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ. ξύδι από κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 μέτρια αυγά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
20 ml ελαιόλαδο
3 φέτες ψωμί
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Αλεύρι
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο νερό και το στραγγίζουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ξύδι, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα αυγά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε δυνατά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να αναδυθούν τα αρώματα.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, σε μικρά μπαλάκια, πασπαλίζοντάς τα με ελάχιστο αλεύρι.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο μέχρι την μέση.
Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε γυρνώντας και από τις 2 πλευρές για 7-10 λεπτά.
Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια, για να φύγει το λάδι.
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές με τη φλούδα.
Μικρά μυστικά
Τα κεφτεδάκια τρώγονται ζεστά ή κρύα.