Οι καλύτεροι yes men… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όποιος μπορέσει να κάνει συζήτηση – έστω και στο πόδι ή ακόμη ακόμη και με ένα τηλεφώνημα ελάχιστης χρονικής διάρκειας με κάποιον εκπρόσωπο των …θεσμών (πάλαι ποτέ τρόικας)- θα κατανοήσει για ποιον λόγο είναι χαρούμενοι με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του στην εξουσία της Ελλάδας.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσα δεν γίνονταν χρόνια από τις αντιρρήσεις των… κακών σαμαροβενιζέλων, γίνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου πωλούνται και τα «κόκκινα» δάνεια εκχωρήθηκαν σε διάφορα funds και περικοπές συντάξεων έγιναν (και θα γίνουν κι άλλες) και οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν κι ας κλαίνε ο Σπίρτζης, ο Δρίτσας, ο Σκουρλέτης και τα άλλα καλόπαιδα…

Τουτέστιν; Η καλύτερη μνημονιακή κυβέρνηση. Βαράνε τα νταούλια κι αρχίζουν οι χοροί. Αλλά από την ανάποδη απ’ ότι έλεγε ο Τσίπρας…

Όμως, δεν είναι μόνο έξω από εδώ. Είναι και στο εσωτερικό της χώρας. Ακόμη και στο θέμα ταμπού της κατάληψης δημοσίων κτιρίων από αναρχοαυτόνομους μπαχαλάκηδες, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται σαν σκληρή ΔΕΞΙΑ κυβέρνηση. Έστειλε τα ΜΑΤ και τους «καθάρισε»… Ποια άλλη κυβέρνηση θα τολμούσε, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους και φωτιές ν’ ανάβουν ολούθε στην πόλη; Τώρα, οι αναρχοαυτόνομοι μπαχαλάκηδες έβγαλαν για τα μάτια του κόσμου κάτι ανακοινώσεις και τράβηξαν για τα …Εξάρχεια….

Είναι κι άλλα. Χρόνια στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ χαλούσε τον κόσμο όταν η κυβέρνηση των … υποταγμένων γερμανοτσολιάδων σαμαροβενιζέλων, περνούσε κάποιους νόμους με Προεδρικά διατάγματα. Τώρα που είναι στην εξουσία, νομοθετεί σχεδόν μόνο με τέτοια και άσχετες με το περιεχόμενο των νομοσχεδίων τροπολογίες!!!

Είναι κι άλλα. Διορίζει αφειδώς ημέτερους, πολλούς εκ των οποίων χωρίς καν τυπικά προσόντα (όρα Καρανίκας), παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία των ΜΜΕ επιχειρώντας να ελέγξει την ενημέρωση, ενώ αφήνει –όπως όλοι οι προηγούμενοι- να ασκούν πολιτική μη εκλεγμένοι φορείς, όπως η εκκλησία.

Κι αυτό το παζλ κλείνει με τις σουρεαλιστικές προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζομένους να διαδηλώνουν εναντίον των οικονομικών μέτρων, λες και τα αποφασίζει άλλη κυβέρνηση.

 

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι διόλου ανεξήγητη η συμπάθεια των …θεσμών προς την κυβέρνηση Τσίπρα. Απλή λογική: Αν τα είχαν κάνει όλα αυτά οι άλλοι, θα είχε …καεί η Ελλάδα. Για τέτοια είμαστε τώρα; Πού να βρίσκουμε καλύτερους  yes men από τους Τσίπρα και Καμμένο…

Προηγούμενο άρθροΌρια και εφηβεία.. Πώς μπορούμε να τα θέσουμε στα παιδιά μας;
Επόμενο άρθροΓια καλύτερη υγεία αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.