Ισπανία-Καταλονία-δημοψήφισμα: Η Μαδρίτη θα λογοδοτήσει σε διεθνή δικαστήρια για την αστυνομική βία – Σε 844 ανέρχονται οι τραυματίες

Η ισπανική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει σε διεθνή δικαστήρια για την αστυνομική βία που προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 844 ανθρώπων στη διάρκεια του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της περιφέρειας.

«Το ισπανικό κράτος έχει εκτεθεί πολύ και στο τέλος θα λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια», δήλωσε ο Ζόρντι Τουρούλ, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τουρούλ δήλωσε πως πιστεύει ότι θα καταμετρηθούν εκατομμύρια ψήφοι και, παρόλο που η ψηφοφορία δεν θα παραταθεί, αυτοί που κάνουν ήδη ουρά για να ψηφίσουν, θα μπορέσουν να το πράξουν. Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πότε θα οριστικοποιηθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Η κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε πως 844 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της διεξαγωγής του απαγορευμένου δημοψηφίσματος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ