Ιωάννης Παπαγιάννης για ξενοδοχείο στο Σέλι : Ένα ακόμη δείγμα της ανεπάρκειας Βοργιαζίδη.

Σχολιάζοντας την εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης που παρουσιάζει το παλιό ξενοδοχείο στο Σέλι, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Ιωάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για τη διοίκηση Βοργιαζίδη φαίνεται πως η Βέροια έχει την πολυτέλεια να αφήνει κορυφαίες ξενοδοχειακές της μονάδες να ρημάζουν αναξιοποίητες. Σε μια περίοδο που οφείλουμε να αναζητήσουμε τρόπους ώστε να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα προς τον τόπο μας, στο Σέλι, σε αυτό τον κορυφαίο προορισμό, στο παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, το ιστορικό ξενοδοχείο έχει παραδοθεί, εδώ και χρόνια, στη μιζέρια και στην εγκατάλειψη.

Η διοίκηση του κυρίου Βοργιαζίδη αδυνατεί να πράξει ακόμη και το αυτονόητο, να κινητοποιήσει την κεντρική εξουσία, ώστε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να βρεθεί μια λύση για το ξενοδοχείο που θα συνέβαλε καταλυτικά τόσο στην πιο ικανοποιητική λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, όσο και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Το πρόβλημα, όμως, της διοίκησης αυτής είναι ακριβώς αυτό, η ανικανότητα να πράξει και τα αυτονόητα, η απουσία οράματος για τη Βέροια, η εσωστρέφεια, η μικροκομματική νοοτροπία της εξυπηρέτησης των λίγων και των εκλεκτών.

Η Βέροια, προικισμένη με κορυφαία σημεία αναφοράς, όπως το προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, το λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού, τη Βεργίνα, η Μονή της Παναγίας Δορά, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, η εβραϊκή Συναγωγή, θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, να έχει αναπτύξει στο μέγιστο την τουριστική της βιομηχανία. Δυστυχώς παραμένουμε ουραγοί, όμηροι μιας δημοτικής αρχής που εδώ και οχτώ χρόνια έχει βάλει τη Βέροια στον πάγο. Ευτυχώς, ο Μάιος είναι κοντά…»