Ιερή εξέταση, ηγούμενοι και …προηγούμενοι – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αν επιχειρήσει κάποιος να κατανοήσει πώς ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ευαγγελιστής περιθωριακών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως της Βορείου Ελλάδας), έφτασε στο κατώφλι της Βουλής, δεν θα είναι πολύ δύσκολο.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι ο άνθρωπος που είπε «ναι» στις προτάσεις ηγουμένων, μοναχών, εκκλησιαστικών και παρεκκλησιαστικών κύκλων, παλαιοημερολογιτών αλλά και υψηλόβαθμων παραγόντων της ρωσικής μονής Παντελεήμονος του Αγίου Όρους. Ευλογήθηκε και τοποθετήθηκε εκεί μετά την άρνηση γνωστού απόστρατου στρατηγού να τεθεί επικεφαλής κι η ιστορία ξεκίνησε πριν τις εκλογές του 2019, στις οποίες δεν πρόλαβαν να εμφανίσουν το κόμμα «Νίκη»!

Οι ηγούμενοι και διάφοροι μοναχοί που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανθρώπινης στέρησης κι είναι νοσταλγοί της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ανέλαβαν τα υπόλοιπα και δη την κατήχηση των εν δυνάμει ψηφοφόρων, κυρίως ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με μικρές παραστάσεις του σύγχρονου κόσμου. Θέλησαν να είναι και …παπάδες και… ζευγάδες!

Στη σελίδα του κόμματος, βλέπει κάποιος άρθρα αγιορειτών μοναχών, θέσεις όπως η απαγόρευση των αμβλώσεων ή ζητημάτων που είναι αυτονόητα στον πολιτισμένο κόσμο, μέχρι την υποστήριξή τους στην επίθεση των ομοθρήσκων Ρώσων στην Ουκρανία. Βλέπει, επίσης, σχεδόν όλες τις δημοσιεύσεις και θέσεις της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα μας!

Η εναντίωση στη Δύση είναι ιδιαιτέρως προσεκτική, όπως οι φιλορώσοι  ευρωσκεπτικιστές , ενώ αναφέρονται σε «εχθρούς του έθνους». Ταυτοχρόνως, αναφέρονται συνεχώς στην ορθοδοξία, γράφουν  ότι αυτή βρίσκεται στο πολιτικό DNA του Έλληνα (ΣΣ. Ίσως μελλοντικά απαιτήσουν να εξαφανιστούν ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αρχιμήδης κι ο Ιπποκράτης) κι ότι αυτή πρέπει να είναι η … «κρατική ιδεολογία»!

Προσέξτε: Δυο μονές του Αγίου Όρους, έστελναν σε πιστούς ανά την Ελλάδα μηνύματα –κυρίως sms- προεκλογικά και την παραμονή των εκλογών, υπέρ του κόμματος και … εν ονόματι της Παναγίας! Οι ίδιοι δε οι ασχολούμενοι με το κόμμα, ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο κόμμα του Θεού!

Προσέξτε κι αυτό: Πάντοτε μέσω Αγίου Όρους και μεγαλοεπιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, έχουν διεισδύσει σε συλλόγους οπαδών και συλλόγους επαναπατρισθέντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση! Η δε  «χηρεύουσα» ουσιαστικά θέση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (ο υπέργηρος Άνθιμος ουσιαστικά αδυνατεί ν’ ασκήσει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του) άφησε το πεδίο ελεύθερο για ανάπτυξη παραεκκλησιαστικών κύκλων  καιν δήθεν υπερασπιστών της πίστης…

0002Είναι κι άλλα: Μιλάνε για προδότες πολιτικούς, για μασόνους και Εβραίους, για ξεπούλημα της Ελλάδας, για «βρόμικους» μετανάστες ενώ στην ιστοσελίδα τους φιλοξενούν απίστευτα άρθρα,που μιλούν για χρήση (ΣΣ τηρείται η γραφή) «ἐμβρυϊκῶν κυτταρικῶν σειρῶν γιά τήν ἀνάπτυξη ἐμβολίων ή για την «πρωτεΐνη ἀκίδα τοῦ κορωναϊοῦ Sars-CoV-2 που εἶναι νευροτοξική καί ἐξασθενεῖ τούς μηχανισμούς ἐπιδιόρθωσης τοῦ DNA».

Το παραλήρημα έχει και συνέχεια, αφού ζητούν εντατικοποίηση για να επιστρέψουν στα σχολεία… οι « ευγενικές αξίες των παππούδων μας», ενώ πρέπει παντού να υπάρχουν κάδρα των ηρώων και να κάνουμε συνέχεια έπαρση σημαίας! Ιδού το σχετικό κείμενο:

«Ἐκ τοῦ ὁρᾶν τό ἐρᾶν». Η κόσμηση των αιθουσών με κάδρα ηρώων και αγωνιστών, η εκκίνηση κάθε εβδομάδας με έπαρση Σημαίας και τον Εθνικό μας Ύμνο, η τιμή στους Τρείς Ιεράρχες, η σοβαρότητα και αξιοπρέπεια που αρμόζει στις Μαθητικές Παρελάσεις. Ακόμη και επαναφορά της σχολικής… ποδιάς!

Προσέξτε κι αυτό: αναφέρουν ότι επειδή η… ακτινοβολία των κινητών είναι επικίνδυνη …ας δούμε και μια ρηξικέλευθη πρόταση: «Ειδικά σχεδιασμένα κινητά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με ελαχιστοποιημένη ακτινοβολία, ελαχιστοποιημένο κόστος, και κλειστό περιεχόμενο που θα εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες επικοινωνίας με γονείς – συμμαθητές»!

Είναι πολλά τα εξωπραγματικά και παλαιολιθικά στα οποία ομνύουν, αλλά πρέπει να δούμε κι αναφέρουμε τις θέσεις τους για την Υγεία και την προσήλωσή τους σε ψεκασμένες θεωρίες, όπως εκείνες που επιχείρησαν να ανακόψουν την πρόοδο της επιστήμης την περίοδο της πανδημίας και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αντιμετώπισή της.

Γράφουν και λένε:

 «Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως «πειραματάνθρωποι». Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη διαπίστωση ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως φορείς μαγνητικού πεδίου. Προσφάτως, με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται από μαγνήτη».

Προσέξτε σκοταδισμός, μιλάνε ακόμη και για …θεραπευτική δράση της θρησκείας! Ιδού: «Ως Κυβέρνηση, θα μας ήταν αδιανόητο να επεμβούμε στον τρόπο ή το χρόνο που η Εκκλησία τελεί τα Ιερά της Μυστήρια. Αντιθέτως, το Κράτος θα βοηθούσε την Εκκλησία να υλοποιήσει τις επιλογές της με τον ασφαλέστερο τρόπο, αξιοποιώντας την θεραπευτική ισχύ της πίστης μας σε όφελος του ελληνικού λαού, αγκαλιάζοντας εξίσου και τους πιο επιφυλακτικούς αλλά και τους ψύχραιμους».

Α, κλείνοντας την περιήγηση στις θέσεις κι απόψεις των μαυροφόρων φιλορώσων υπερασπιστών της πίστης των Ελλήνων και της γαιοπολιτικής κατεύθυνσης της χώρας, ισχυρίζονται ότι πρέπει να επαναφέρουμε το παλιό παιδικό παιγνίδι της… σβούρας και να το κάνουμε εξαγωγή! Ιδού:  «Βιομηχανία παιδικής ψυχαγωγίας. Τα παραδοσιακά μας παιχνίδια, τα παραδοσιακά μας παραμύθια, πρέπει να γίνουν εξαγώγιμο προϊόν – από τη σβούρα και τους πεσσούς, μέχρι τους μύθους του Αισώπου». Κι έπονται οι προτάσεις: «Αναβίωση, συστηματοποίηση και διεθνοποίηση  της αρχαίας ελληνικής πολεμικής τέχνης του παγκρατίου, που ήταν και το κορυφαίο άθλημα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν κάποιος επιχειρήσει να συνομιλήσει με κάποιον «νικητή», αφού πρώτα εισπράξει ευλογία, θ’ ακούσει απίστευτα πράγματα και δεν θ’ αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι αποτελούν μια οπισθοδρομική κομπανία, πιστή στον ανορθολογισμό και σ’ ένα βαθύ παρελθόν, με κλειστοφοβία απέναντι στους πάντες, πλην των Ρώσων, αλλά κι απέναντι στην εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και τεχνών, των μεσαιωνικών  προκαταλήψεων. Δηλαδή, αυτιστικές πολιτικές και κοινωνικές λογικές!

Η ιστοσελίδα φυσικά έχει και Τραπεζικό λογαριασμό της Eurobank.

Προφανώς για το κεράκι και το παγκάρι…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροAλ. Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.