Ιεράπετρα: Μαθητές αποβλήθηκαν για κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε σχολείο -Ποια η τιμωρία τους από τον Σύλλογο διδασκόντων

Την ημερήσια αποβολή ενός τμήματος του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, αποφάσισε ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μέσα στο σχολείο την Τσικνοπέμπτη. Η απόφαση για τους 18 μαθητές, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Περαντώνης, δεν ήταν απλά μια τιμωρία αλλά μια παιδαγωγική διαδικασία που αποφάσισε ο Σύλλογος, προκειμένου οι έφηβοι μαθητές να καταλάβουν, πόσο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχει η κατανάλωση αλκοόλ.

«Αποφασίσαμε με τον Σύλλογο, ενώ προβλέπεται από τον κανονισμό η επιβολή μέχρι και δύο ημερών αποβολής και ταυτόχρονα ορισμού εργασιών που πρέπει να κάνουν τα παιδιά που συμμετείχαν, τελικά να τους δώσουμε μία μέρα αποβολή και κατά τη διάρκεια αυτής τους ζήτησα να μου γράψουν ή να ζωγραφίσουν τα συναισθήματά τους, με θέμα τις επιβλαβείς συνέπειες του αλκοόλ. Επιπλέον αποφασίσαμε ότι τα παιδιά αυτά δεν θα μπορέσουν μόνα τους να συμμετέχουν στην τετραήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί, παρά μόνο εάν αυτά συνοδεύονται από γονείς και επιπλέον θεωρήσαμε χρήσιμο τα παιδιά αυτά να συμμετέχουν στο τέλος του έτους σε μια εκδήλωση που θα γίνει με επίκεντρο τη χρήση αλκοόλ».

Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της εκδήλωσης,  την Τσικνοπέμπτη, ενώ τα παιδιά είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα κρατούν αλκοόλ στο σχολείο, αποδείχθηκε ότι έφεραν μαζί τους τέσσερα  μπουκάλια, όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει πόσα και ποια παιδιά κατανάλωσαν αλκοόλ, στη διάρκεια του πάρτι μέσα στο σχολείο.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι μαθητές και μαθήτριες κατανάλωσαν αλκοόλ, γνωρίζουμε ότι μπήκαν όμως τέσσερα μπουκάλια και σίγουρα τα 18 άτομα που ήταν μέσα στο πάρτι, ανεξάρτητα από το αν ήπιαν ή όχι, ήξεραν ό,τι υπήρχε αλκοόλ, κάτι που απαγορεύεται μέσα στο σχολείο και για το οποίο είχα κάνει συστάσεις πριν την εκδήλωση στο σχολείο», τόνισε ο διευθυντής.

Οι μαθητές σύμφωνα με τον κ. Περαντώνη, μάλλον ενοχλήθηκαν περισσότερο από την απαγόρευση συμμετοχής τους στην τετραήμερη εκδρομή, εάν δεν συνοδεύονται από γονείς. Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας: «Είναι μεγάλη ευθύνη η συνοδεία από τους εκπαιδευτικούς στις εκδρομές. Αν συμβαίνουν αυτά μέσα στο σχολείο όταν είμαστε όλοι οι καθηγητές παρόντες, τίθεται ένα θέμα τι μπορεί να γίνει στη διάρκεια μιας εκδρομής. Αυτή ήταν μια λογική αγωνία για τον Σύλλογο εκπαιδευτικών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απαντά με επιστολή του στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, για τη Σύναξη Προκαθημένων στο Αμμάν
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 27-02-2020