Η τρομοκρατία κατά της εκκλησίας – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Η χώρα μας, η οποία από το 1974 μαστίζεται από τρομοκρατικές ενέργειες κάθε λογής, την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία βιώνει και μια άλλη μορφή τρομοκρατίας την «εκκλησιαστική ή θρησκευτική». Μια τρομοκρατία που στοχεύει άμεσα στην πίστη και στα θρησκευτικά ιδεώδη των Ελλήνων. Σκοπός της είναι να πλήξει την ορθόδοξη εκκλησία και θρησκεία σκορπίζοντας τον φόβο μεταξύ των πιστών και μεταβάλλοντας την Ελλάδα αρχικά σε μια ουδέτερη θρησκευτικά χώρα και αργότερα στην σταδιακή μετατροπή της σε μουσουλμανική.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

   Το πρόσφατο τυφλό κτύπημα στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, στο κέντρο της Αθήνας, ήταν απλώς μια ενέργεια που έλαβε δημοσιότητα γιατί είχε δύο τραυματίες. Δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά βίας και τρομοκρατίας κατά της ορθοδόξου εκκλησίας εντός του 2018. Σε όλη την ελληνική επικράτεια αδιαλείπτως σημειώνονται παρόμοια συμβάντα. Στόχοι εκτός από τις εκκλησίες, είναι κτίρια Μητροπόλεων, ιερές μονές, παρεκκλήσια, εκκλησιαστικά καταστήματα, μεμονωμένοι σταυροί, ακόμα και κοιμητήρια. Η δράση των βανδάλων ή καλύτερα «τσιχαντιστών» είναι ποικίλη. Από εκρηκτικούς μηχανισμούς μέχρι ξήλωμα τέμπλων, κλοπή εικόνων, κάψιμο σημαιών ελληνικών και βυζαντινών, σύληση αγίων εικόνων με ιδιαίτερη προτίμηση στην εικόνα της Παναγίας και αναγραφή συνθημάτων μίσους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκκλησία στο Πωγωνί Ιωαννίνων εκλάπησαν λάβαρα της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη, ενώ σε πολλές εκκλησίες βεβηλώθηκαν χριστιανικές φάτνες και σε άλλους ναούς βρέθηκαν εικόνες στο πάτωμα που είχαν ποδοπατηθεί. Δεν συζητάμε βέβαια για τις κατά συρροή κλοπές παγκαριών και εξαπτέρυγων, καθώς και τους εμπρησμούς.

   Όλα αυτά βέβαια αποσιωπούνται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης γιατί η γνωστοποίησή τους δεν βοηθάει στην μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε ένα πολυπολιτισμικό, πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό «αλαλούμ». Ποιους σκοπούς και ποια κέντρα εξουσίας εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση ο καθένας μας μπορεί να τα φανταστεί, το σίγουρο είναι ότι δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Η οργανωμένη και μεθοδευμένη διάλυση της πατρίδος μας συνεχίζεται με την ανοχή εάν όχι και την συμπαράσταση της επίσημης πολιτείας.

    Πριν από λίγο καιρό δόθηκε στη δημοσιότητα η Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων για τα επίπεδο της θρησκευτικής ελευθερίας στην πατρίδα μας, καθώς και για τα περιστατικά βίας σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας το 2017. Η Έκθεση την οποία υπογράφει ὁ Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής περιέχει συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία για τις επιθέσεις πού εδέχθησαν οι ιεροί ναοί το 2017 από ομάδες αντιεξουσιαστών, κουκουλοφόρων αναρχικών,  από αλλοδαπούς υπηκόους (Βουλγαρίας – Γεωργίας – Πακιστάν – Αφγανιστάν – Αλβανίας κλπ), από «μετανάστες» πού φιλοξενούνται σε καταυλισμούς σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (περιπτώσεις γκρεμίσματος Σταυρών που βρισκόντουσαν σε χαρακτηριστικά σημεία), αλλά και από διαρρήκτες του κοινού ποινικού δικαίου. Κατά την έκθεση η αύξηση των επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοπούλες, λοστούς, σιδηρόβεργες, διανοίξεις τούνελ και αναγραφή υβριστικών συνθημάτων με το αρχικό «Α» εντός ιερών ναών, ξεπέρασε κάθε όριο εντός του 2017. Συγκεκριμένα οι επιθέσεις κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας σημείωσε αύξηση 157% σε σύγκριση με το 2016 φτάνοντας τον εκπληκτικό αριθμό των 537. Φυσικά για το 2018 αναμένεται περεταίρω αύξηση.  Σύμφωνα με την έκθεση οι βάνδαλοι δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα, αλλά το «ρεκόρ» το κατέχουν οι λατρευτικοί χώροι εντός της Αττικής, στην Ήπειρο και στη Μακεδονία.

     Η Ορθόδοξη Θρησκεία και η Εκκλησία αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Ελληνικού Έθνους. Χωρίς την ύπαρξή της δεν θα υπάρχει ελληνισμός και ελληνικό κράτος όπως το νοούμε σήμερα. Και αυτή είναι και η επιδίωξη των τρομοκρατών – τσιχαντιστών που δρουν στην χώρα μας. Να πάψει να υφίσταται το ελληνικό έθνος και κράτος όπως ήταν και είναι σήμερα. Τα κρούσματα βίας θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο ο αριθμός των μουσουλμάνων μεταναστών θα αυξάνεται ανεξέλεγκτα στην πατρίδα μας. Άλλωστε, η επιλογή της παρούσης κυβέρνησης να υπογράψει στις αρχές Δεκεμβρίου το άκρως επικίνδυνο για τον ελληνισμό Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ στο Μαρακές αποτελεί την ταφόπλακα του ελληνισμού και την οριστική απώλεια της ταυτότητάς μας. Εάν υπολογίσουμε ότι το παραπάνω σύμφωνο δεν το υπέγραψε η Βουλγαρία καταλαβαίνουμε ότι η χώρα μας θα γίνει ο πόλος έλξης όλων των μουσουλμάνων μεταναστών ανά τον κόσμο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα μετατραπεί με ταχείς ρυθμούς σε θρησκεία κάποιων παρηκμασμένων και γερασμένων Ελλήνων, που θα είναι μειονότητα μέσα σε μια νεανική και πολυπληθή μουσουλμανική κοινότητα. Ελπίζουμε να μην δούμε να μετατρέπονται και ορθόδοξοι ναοί σε τζαμιά, όπως συνέβαινε κατά κόρον κατά την Τουρκοκρατία ή να μην καίγονται όπως οι ναοί των Κοπτών στην Αίγυπτο. Δυστυχώς οι μελλοντικές εκτιμήσεις είναι απογοητευτικές κυρίως διότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του ελληνισμού και της εκκλησίας.

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας στο e-εμπόριο – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΗ Κίνα αρχίζει να εφαρμόζει ασυνήθιστες κοινωνικές τιμωρίες για τους επιστήμονες (και όχι μόνο) που κάνουν «παραστρατήματα»
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.