Η σταλινική θηριωδία στο Κατίν & η εγχώρια …προοδευτική διαστρέβλωση – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι μαζικές δολοφονίες 21.857 Πολωνών αξιωματικών από τον αιμοσταγή Στάλιν στο Κατίν, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που στην κομμουνοστογενή Ελλάδα δεν είναι ευρέως γνωστό. Άλλωστε τα ηνία σε πάμπολλα ΜΜΕ και εκπομπές αυτών  –ακόμη και φιλελεύθερης απόχρωσης- κρατούν στα χέρια τους οπαδοί του Μαρξισμού ενώ η έντεχνη προπαγάνδα έχει κάνει τη δουλειά της επί δεκαετίες.  Κι είναι χαρακτηριστικό ότι  η ταινία «Κατίν» που αναφέρεται στο θλιβερό γεγονός βασισμένη σε μαρτυρίες,  προβλήθηκε μόλις μια φορά στην ελληνική τηλεόραση! Κι όταν ξεσήκωσε τις …οργισμένες διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και των λοιπών …προοδευτικών του σταλινισμού, καταχωνιάστηκε κι εξαφανίστηκε! Κι ας είναι μια υπέροχη ταινία (σκηνοθέτης ο ξεχωριστός Αντρέι Βάιντα) που έφτασε να διεκδικήσει Όσκαρ!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ας δούμε λοιπόν, τι ήταν και τι έγινε στο Κατίν, που στην Πολωνία θεωρείται αποφράδα ημέρα εγκλήματος του κομμουνισμού!

Όπως είναι γνωστό, το 1939 Στάλιν και Χίτλερ τα είχαν βρει και μάλιστα είχαν υπογράψει και σύμφωνο μη επίθεσης. Μάλιστα υπέγραψαν και το περίφημο σύμφωνο που έλαβε το όνομα εκείνων που έβαλαν τις τελικές υπογραφές, των  Ρίμπεντροφ-Μολότοφ, με το οποίο συμφωνούσαν στον διαμελισμό της Πολωνίας. Τη μισή θα έπαιρναν οι Γερμανοί και την άλλη μισή οι Σοβιετικοί!  Πράγματι, την 1η Σεπτεμβρίου εισέβαλλαν  οι ορδές του Χίτλερ και κατέκτησαν το δυτικό μέρος της Πολωνίας και στις 17 Σεπτεμβρίου εισέβαλλε ο «κόκκινος στρατός» του Στάλιν και κατέκτησε το ανατολικό μέρος!

Προσέξτε: Οι Σοβιετικοί προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις της ελίτ της πολωνικής κοινωνίας αλλά και 27 χιλιάδες αξιωματικούς του πολωνικού στρατού. Όλοι αυτοί συγκεντρώθηκαν υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε δυο στρατόπεδα. Στο Σταρομπέλσκ μα και στο Οστασκόφ.

Προσέξτε κι αυτό: Ανάμεσα σε Στάλιν και Χίτλερ όλα ήταν ειδυλλιακά, παρά τα εγκλήματα του δεύτερου στην υπόλοιπη Ευρώπη που προήλαυναν οι ναζιστικές δυνάμεις του και κατακτούσαν χώρες προβαίνοντας σε αγριότητες σε Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Σερβία, Ελλάδα, Βαλτικές χώρες, παντού…  Όλα αυτά διήρκησαν μέχρι τις  22 Ιουνίου 1941, όταν ο Χίτλερ παραβίασε το μεταξύ τους σύμφωνο και επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση. Τότε και μόνο τότε, λοιπόν, ο Στάλιν ξεκίνησε να πολεμά τον Χίτλερ. Τότε ξεκίνησε η μάχη του ενός φασισμού με τον άλλο!

Την Άνοιξη του 1943, οι Γερμανοί ανακάλυψαν τεράστιες εκτάσεις στο δάσος του Κατίν, που είχαν καταστεί μαζικοί τάφοι ανθρώπων! Διαπιστώθηκε ότι ήταν Πολωνοί αξιωματικοί δολοφονημένοι από τον «κόκκινο στρατό», γεγονός που επιβεβαίωσε στον Τσόρτσιλ κι η εξόριστη στο Λονδίνο πολωνική κυβέρνηση.

Προσέξτε: Η «γριά αλεπού» Τσόρτσιλ, στην προσπάθειά του να έχει τους Σοβιετικούς στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον του Χίτλερ, ανέφερε στον  Στάλιν ότι … αποδέχεται πως για τις μαζικές δολοφονίες στο Κατύν ευθύνονται οι ναζί.

Αυτό έμεινε ως γεγονός καθ’ όλη τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου , όπου οι κομμουνιστές αναμασούσαν ότι τις δολοφονίες διέπραξαν οι ναζί. Μα όταν κατέρρευσε ο κομμουνισμός κι άνοιξαν αρχεία και στόματα, αποκαλύφθηκε λεπτομερώς ότι τις δολοφονίες διέπραξαν οι ορδές του κόκκινου φασισμού! Κι είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος Σοβιετικός ηγέτης, ζήτησε συγγνώμη από τους Πολωνούς για τα εγκλήματα του Στάλιν! Μάλιστα, αργότερα, ο Γέλτσιν  που έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Ρωσίας, παρέδωσε στους Πολωνούς έγγραφα από τα οποία προκύπτει κι αποδεικνύεται ότι οι Σοβιετικοί αποφάσισαν κι εκτέλεσαν τους Πολωνούς!

Ακούστε: Τα έγγραφα αυτά βρίσκονται πλέον στην κατοχή των Πολωνών.

Ένα έγγραφο είναι μια έκθεση του Μπέρια (επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Στάλιν) με την οποία εισηγείτο την εκτέλεση όλων όσοι είχαν συλληφθεί. «Δεδομένου ότι όλοι αυτοί είναι αδιόρθωτοι εχθροί της σοβιετικής εξουσίας, να εφαρμοστεί η εσχάτη των ποινών δια τυφεκισμού», γράφει ο Μπέρια και ουσιαστικά υπογράφει τη μοίρα χιλιάδων ανθρώπων. Αυτό το έγγραφο φέρει και την υπογραφή του Στάλιν, γεγονός που καταδεικνύει ότι είχε αποδεχθεί την εισήγηση του λακέ του.

Δεύτερο έγγραφο είναι η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού κόμματος που ενέκρινε την απόφαση για την εκτέλεση. Με την υπογραφή του Στάλιν!

Τρίτο έγγραφο είναι ένα ενημερωτικό δελτίο του αρχηγού της KGB  Σελέπιν  προς τον Νικίτα Σεργκιέγιεβιτς Χρουστσόφ Χρουτσόφ (αντικαταστάτη του Στάλιν και μπροστάρη της αποσταλινοποίησης της Σοβιετικής Ένωσης) με το οποίο τον ενημέρωσε ότι ο Στάλιν εκτέλεσε  21.857 Πολωνούς αξιωματικούς.

Την σοβιετική ευθύνη για αυτήν την μαζική δολοφονία παραδέχθηκαν  αργότερα, τόσο ο πρόεδρος Πούτιν της Ρωσίας, όσο κι ο πρωθυπουργός Νμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι ημέτεροι κομμουνιστές σιωπή! Οπαδοί του μέγιστου δολοφόνου Στάλιν στην πλειοψηφία τους, δεν βρήκαν ποτέ την πολιτική εντιμότητα να εκστομίσουν έστω και μια κουβέντα αυτοκριτικής για το αποτρόπαιο έγκλημα. Όπως και για τα εκατομμύρια δολοφονημένους του Στάλιν την περίοδο του αποκαλούμενου «ύψιστου τρόμου», στην περίοδο 1936 -1939!

Μάλιστα, με βιβλία τους αλλά και αρθρογραφία στον «Ριζοσπάστη» κάνουν λόγο ότι η πρόταση Μπέρια στον Στάλιν είναι ένα πλαστό έγγραφο, με το επιχείρημα ότι έχει  υπογραφές των Καγκάνοβιτς και Καλίνιν που ήταν απόντες στη συνεδρίαση του ΠΓ της 5 Μαρτίου 1940,  όπου συζητήθηκε το ζήτημα. Αυτό είναι ένα ψέμα αφού απόφαση φέρει τις υπογραφές των Στάλιν, Βοροσίλοφ, Μολότοφ, Μικογιάν και στο περιθώριο σημείωση της συμφωνίας των απόντων Καγκάνοβιτς και Καλίνιν από γραμματέα. Το ότι πρόκειται για σημείωση των ονομάτων από γραμματέα πιστοποιείται από το γεγονός ότι έχουν μπει στο περιθώριο (σε αντίθεση με τις υπογραφές που είναι πάνω στο σώμα του κειμένου), συνοδεύονται εμπρός από το αρχικό «τ.» (τοβάριτς, σύντροφος), ενώ έχουν γίνει με ομοιόμορφα μικρά γράμματα, που διαφέρουν εντελώς από τις υπογραφές των δυο στελεχών.

Ισχυρίζονται ακόμη ότι στους τάφους των Πολωνών αξιωματικών στο Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες με την επωνυμία Genshovik ή Geko, από το όνομα της γερμανικής εταιρείας που τις παρήγαγε. Κι αυτό το θεωρούν στοιχείο ότι τις δολοφονίες έκαναν οι ναζί! Όμως, αυτή την επωνυμία Genshovik ή Geko τη δίνουν μόνο οι αρθρογράφοι του Ριζοσπάστη. Τέτοια εταιρεία δεν υπήρχε. Το πραγματικό όνομα της εταιρείας ήταν Genschow&Co ή Geco (από τα αρχικά του Genschow & Company). Αυτή η εταιρεία εξήγαγε τα πυρομαχικά της στην ΕΣΣΔ και την υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη στις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Οι σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες προτιμούσαν τα γερμανικά πιστόλια για την ανώτερή ευστάθειά τους απέναντι στα αντίστοιχα σοβιετικά, ώστε δεν υπάρχει τίποτα παράξενο στη χρησιμοποίησή τους στις εκτελέσεις του Κατίν. Κι αυτές είναι μόνο δυο από τις φαιδρές δικαιολογίες των ημέτερων κομμουνιστών προκειμένου να αθωώσουν τον πατερούλη Στάλιν!

Όταν ξεκίνησαν οι εκτελέσεις των χιλιάδων Πολωνών με μια σφαίρα στο κεφάλι από τον «κόκκινο στρατό», ήταν νύχτα της 4ης προς την 5η Απριλίου. Πριν 81 χρόνια!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 5 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΒουλγαρία: Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ προτείνει να σχηματιστεί κυβέρνηση τεχνοκρατών