Η πολιτική επικοινωνία μέσα από το κελί των φυλακών και το πρόβλημα της Δημοκρατίας μας – Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Την περασμένη εβδομάδα ένα τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επανεμφανίστηκε μόλις λίγες ώρες αφότου είχαν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο τα ονόματα και τα λογότυπα των συνδυασμών των κομμάτων που θέλουν να πάρουν το «πράσινο» φως για τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές.

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Πώς το ξέρουμε ότι ήταν χρυσαυγίτες; Μα έβαλαν την υπογραφή τους με τα χαρτιά που κόλλησαν σε μια γκαλερί που εξέθετε τα έργα του καλλιτέχνης της Βόρειας Μακεδονίας, σε γκαλερί της Θεσσαλονίκης. Και η αστυνομία συνακόλουθα με τις ανακοινώσεις της «μίλησε» για γνωστές φάτσες, ασχέτως που δεν τους έχει ταυτοποιήσει ακόμη.

Στο στόμα όλων είναι ο Κανελλόπουλος που ενώ εξελέγη πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη, τελικά κατεβαίνει στις εκλογές με το δικό του κόμμα που λέγεται ΕΑΝ (τονίζεται στο Ε).

Πώς τον μάθαμε αυτόν το συνταξιούχο δικαστικό; Μα φυσικά από τον πολιτικό του εναγκαλισμό με τον πρωτόδικα καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη.

Βγήκε σε όλα τα κανάλια, είδαμε το πρόσωπό του, μάθαμε το βιογραφικό του, το όνομά του και τη φάτσα του. Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Είδες πόσο ωραία έγινε γνωστός ο εν δυνάμει αντικασιδιάρης που πολύ δύσκολα θα το κόψει ως υποψήφιο ο Άρειος Πάγος στην τελική του απόφαση που θα γίνει γνωστή την Τρίτη 2 του Μαγιού.

Είδες πώς ένας τρόφιμος των φυλακών αναδεικνύει πρόσωπα;

Πολύ πιο εύκολα από ότι τρία χρόνια που είναι έγκλειστος, κάνει προεκλογικό αγώνα, τηλεδιασκέψεις και ποιος ξέρει τι άλλο που δεν συνάδει με δραστηριότητα κρατούμενου. (Και φυσικά οι υπεύθυνοι παραμένουν κραταιοί στις θέσεις τους)

Οι συζητήσεις που δικαίως γίνονται για το φαινόμενο της επανεμφάνισης της καταδικασμένης ως εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, κατακεραυνώνουν τη ναζιστική λογική, νοοτροπία και πράξεις αλλά, άθελά τους, προβάλλουν τις εφεδρείες του ναζιστικού μορφώματος.

Κάθε καυγάς ότι «μιλώντας» διαφημίζουμε δεκτός. Δεκτό και κάθε σχετικό σχόλιο.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν κάποιες και κάποιοι θα ψηφίσουν κάποιοι τον Κασιδιάρη, τον Κανελλόπουλο, ή όποιον άλλον ακροδεξιό επικίνδυνο για τον ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής μας. Το ερώτημα δεν είναι ποιο κόμμα θα μετουσιώσει τις ακροδεξιές, νεοναζιστικές λογικές.

Το ερώτημα είναι ένα: μπορούμε να έχουμε Δημοκρατία δια νόμου; Αν υπάρχουν όλοι αυτοί που θέλουν να τους ψηφίσουν θα βρουν τρόπο να εκφραστούν. Η Δημοκρατία μας έχει πρόβλημα αφού κάνει κάποιους να θέλουν να ψηφίσουν κάποιους που ονειρεύονται την κατάλυσή της. Κι αυτό είναι το πρόβλημα τελικά!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΔαγκωτό! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΟι πυλώνες που στηρίζεται η υπέρβαση των στόχων στην εκτέλεση του πρoϋπολογισμού – Οι δύο σημαντικές εφεδρείες