Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ ΑΕ και εθελοντές αναμορφώνουν τον «Κόκκινο Δρόμο» στο Καλοχώρι

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την ενεργό συμμετοχή της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 η  συντήρηση και ο εξωραϊσμός  του «Κόκκινου Δρόμου» στο Καλοχώρι, που οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ΕΥΑΘ Α.Ε..

 

Στο πλαίσιο της δράσης, που τιτλοφορείται «Γιορτάζουμε  το Περιβάλλον στο Καλοχώρι», εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΕΥΑΘ Α.Ε.,  καθώς και εθελοντές και μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Εχεδώρου Φύσις», με πινέλα και οικολογικά χρώματα θα γιορτάσουν την Ημέρα Περιβάλλοντος και θα πιάσουν δουλειά από τις 10 το πρωί. Συγκεκριμένα θα φυτέψουν αλμυρίκια, θα βάψουν τα παγκάκια και θα συντηρήσουν γεφυράκια  και δενδροδόχους. Παράλληλα στην αρχή της περιπατητικής  διαδρομής θα τοποθετηθεί ένα διακριτικό στέγαστρο ελαφριάς κατασκευής για την ανάπαυση των περιπατητών.

Ο «Κόκκινος Δρόμος»  είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς  διαδρομές πεζοπορίας, ποδηλασίας και παρατήρησης πουλιών στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Αναπτύσσεται σε ανάχωμα της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, σε μήκος ενός χιλιομέτρου και καταλήγει στο παράκτιο μέτωπο.  Πρόκειται για μια διαδρομή όπου οι επισκέπτες βαδίζουν σε ελάχιστη απόσταση από το νερό, έχοντας  τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά τα σημεία  που διαβιούν τα  φλαμίνγκο της περιοχής και διάφορα άλλα σπάνια πουλιά.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 θα τοποθετηθούν στη Θεσσαλονίκη δύο  σταντ στη συμβολή των οδών  Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή και Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, από τα οποία θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό  για τη δράση και θα μοιράζονται συμβολικά δώρα  ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Προηγούμενο άρθροΗ Διμοιρία Ημαθίας γέμισε τις σελίδες του Έπους στον Έβρο με δύναμη και θάρρος!
Επόμενο άρθροΌχημα διασκευασμένο για χρήση ως κινητή βιβλιοθήκη παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Αλεξάνδρειας για πρόσβαση στη γνώση σε απομακρυσμένες επιλέξιμες τοπικές κοινότητες του Δήμου