Η οπισθοδρομική κομπανία της κοινωνίας κι ο Τσιόδρας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ναι, η πανδημία δεν δημιουργεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον πια, έχει πάψει να κάνει αίσθηση το γεγονός ότι καθημερινά θρηνούμε «ένα πούλμαν» νεκρούς ή ότι οι μισοί Έλληνες ακούνε για κορονοϊό και πιστεύουν ότι κάποιοι –έτσι γενικά κι αόριστα- θέλουν να τους ελέγχουν και βρήκαν την ευκαιρία να τους εμφυτέψουν τσιπάκια μέσω των εμβολίων.

Ναι είναι δύσκολο να τα βάλει κάποιος με παπάδες που προτάσσουν εικονίσματα με την παρότρυνση ότι ένας ασπασμός θεραπεύει πάσα νόσο! Ναι, οι εμβολιασμένοι ανησυχούμε περισσότερο από τους ανεμβολίαστους, είτε επειδή πιστεύουμε ότι ο καθείς ευθύνεται για τις επιλογές του είτε επειδή διαθέτουμε ισχυρότερη κοινωνική ευαισθησία. Ναι, οι ανεμβολίαστοι είναι προφανές ότι δεν κατανοούν τι συμβαίνει ή θεωρούν ότι εκείνους δεν τους αγγίζει τίποτα.

Ξέρετε κάτι; Είναι θλιβερό μα όλοι εξοικειωθήκαμε με τον θάνατο. Είναι ήττα του πολιτισμού μας. Είναι ανήκουστο, απάνθρωπο σε καιρό ειρήνης, Κι ας γνωρίζουμε ότι η ανθρωπότητα, ο πολιτισμός, η παγκόσμια υγεία, το χαμόγελο των ανθρώπων δεν χάνονται στην αρχή της μάχης αλλά στις μικρές καθημερινές ήττες!

Μα δεν πάει άλλο.  Χθες και προχθές σχεδόν επτά χιλιάδες Έλληνες νόσησαν, εκατοντάδες νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αρνητές της επιστήμης και του εμβολίου.  Μόνο στη Μακεδονία και στη Θράκη, ξεπερνά το 94%  το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 28 νοσοκομείων! Κι όσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκες  υψηλής ροής οξυγόνου, υπερβαίνουν το 85%.

Πώς στα κομμάτια τους πείθεις αυτούς; Πώς αυτή η οπισθοδρομική κομπανία της κοινωνίας μπορεί ν’ αλλάξει γνώμη και να σεβαστεί την επιστήμη και την υπόλοιπη κοινωνία, όταν το φαινόμενο της άρνησης έχει καταστεί σχεδόν… ιδεολογία;

Μήπως λείπει ο κατάλληλος άνθρωπος για να μπορέσει να πείσει έστω και λίγους από δαύτους;  Μήπως όλοι αυτοί οι γιατροί, καθηγητές και πανεπιστήμονες των τηλεοπτικών παραθύρων, σε συνδυασμό με την σαφή ανεπάρκεια της τηλεοπτικής ενημέρωσης δεν είναι ικανοί να πείσουν κανέναν; Μήπως χρειάζεται ο καταλληλότερος;  Ο άνθρωπος που ήταν η πιο επιτυχημένη στρατηγική φυσιογνωμία του πρώτου κύκλου της πανδημίας; Ο Τσιόδρας! Μια ιδιαιτέρως δημοφιλής προσωπικότητα; Μήπως;

Η επανεμφάνισή του προσφάτως, μετά την συνειδητή αποχή του όταν στοχοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς και είναι παρήγορο γεγονός. Μπορεί ο Τσιόδρας να εμφανίζεται καθημερινά και να μιλάει στον κόσμο, μη τυχόν και σώσει κάποιες ζωές;  Μήπως ο Τσιόδρας επιβάλλεται να είναι εκείνος που θα τελειώσει την βαβέλ των τηλεπαραθύρων; Μήπως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να πείσει τους απανταχού Ρομά, όπως έκανε με τους Ρομά της Λάρισας κάποτε; Μήπως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να συζητήσει και να πείσει παπάδες και δεσποτάδες, αφού δεδομένα διαθέτει υψηλότατο θρησκευτικό αίσθημα;  Τέλος, μήπως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος που θα αποτρέψει ανοησίες και συνωμοσιολογίες και να ηγηθεί μιας προσπάθειας «πόρτα –πόρτα» για εμβολιασμό των ανεμβολίαστων, όπως έκανε ο ναύαρχος Μέλο στην Πορτογαλία του 85% εμβολιασμένων;

Νομίζω ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Εμείς ως κοινωνία πρέπει να  παρακαλέσουμε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο με την επιστημονική αναγνώριση και τα κοινωνικά εύσημα να βγει μπροστά. Εμείς πρέπει ν’ απομονώσουμε όσους τον στοχοποίησαν ή όσους το επαναλαμβάνουν. Ο κίνδυνος θεριεύει, έρχεται χειμώνας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρέπει να γίνει ο «ευπρεπής πολιορκητικός κλοιός» απέναντι στο αντιεμβολιαστικό ρεύμα κι εκείνους που αρνούνται επιστήμη και λογική. Ίσως κι αυτούς που … πλήρωναν με τα λεφτά του Σώρρα…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 24 Οκτωβρίου 2021
Επόμενο άρθροΤρικάκια έξω από το σπίτι της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως πέταξε το βράδυ ο Ρουβίκωνας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.