Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Το να ασχολείται κάποιος με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, μιας αρχής εξαιρετικά υποτιμημένης στη χώρα μας, μπορεί να θεωρηθεί και ως χάσιμο χρόνου, ιδίως στην εποχή του κορονοϊού.  Όμως η νέα πρόεδρος παρουσιάζει κάποια θλιβερά χαρακτηριστικά, που δεν διέθεταν οι προηγούμενοι κάτοχοι του αξιώματος.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Μπορεί η κ. Σακελλαροπούλου Κατερίνα και όχι Αικατερίνη, όπως επιθυμεί η ίδια, να εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία από το κοινοβούλιο, αλλά απέχει παρασάγγας από το να αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής από τον ελληνικό λαό. Εκτός του ότι ήταν παντελώς άγνωστη, η όλη πολιτεία της και η συμπεριφορά της παρουσιάζει έντονα αντεθνικά και ανθελληνικά χαρακτηριστικά.

        Όταν έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το μεγαλύτερο κατόρθωμά της ήταν να απορρίψει την αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.  Για το λόγο αυτό άλλωστε επιβραβεύτηκε. Η συμπεριφορά της στην εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Ουσιαστικά και τυπικά λειτούργησε ως υποστηρικτής των σκοπιανών θέσεων και των «μακεδονικών» αυτονομιστικών σωματείων και ενώσεων. Το ακροατήριο την γιουχάισε κατ΄ επανάληψη, ενώ με απαράδεκτο και αγενή τρόπο διέκοπτε τους συνηγόρους των Πανμακεδονικών οργανώσεων του εξωτερικού.

        Αλλά έχει να επιδείξει και πλήθος άλλων κατορθωμάτων, όπως τον Ιανουάριο του 2012 απορρίπτει τους ισχυρισμούς των δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό, τον Μάρτιο του 2015 προτείνει  την αθώωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην δίκη για την Λίστα Λαγκάρντ, στις 16 Ιουλίου του 2019 αποφασίζει το οριστικό τέλος σε 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων και τον Δεκέμβρη του 2019 κατηγορείται για κακοδικία στην υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ (Mr. Bitcoin).

        Δυστυχώς η πανέμορφη νέα μας πρόεδρος είναι θιασώτης του διαμελισμού της Ελλάδος και λειτουργεί υπέρ των εθνικών συμφερόντων των «κατατρεγμένων» Σκοπιανών και των «παρεξηγημένων» Τούρκων. Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης είναι δεδηλωμένη λάτρης των παρανόμων μεταναστών. Στην ορκωμοσία της δήλωσε ότι «Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους και απελπισμένους ανθρώπους». Να της υπενθυμίσουμε ότι τα σύνορά μας τα απειλούν σήμερα, όχι «απελπισμένοι» και «ανυπεράσπιστοι» άνθρωποι, αλλά «εργαλειοποιημένες» ορδές λαθρομεταναστών που συντονίζονται, υποκινούνται και υποστηρίζονται από το τουρκικό κράτος. Αυτό το έχουν αποδεχθεί και όλοι οι εταίροι μας, που καλούν τον Ερντογάν να τους απομακρύνει. Και αφού το κατάλαβαν οι εταίροι μας, καιρός είναι να το καταλάβει και η νέα Πρόεδρός μας. Δεν έχουμε κανένα απολύτως «ανθρωπιστικό καθήκον» απέναντι σε παράνομους επίδοξους εισβολείς.

      Η τουρκική πλευρά θα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένη με την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου. Εξυπηρετεί τις τουρκικές επιδιώξεις σε Αιγαίο, Θράκη και Αν. Μεσόγειο. Η ιδεολογία της αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχο της Άγκυρας. Θα υποστηρίξει με σθένος τα δικαιώματα των «κατατρεγμένων» μουσουλμάνων της Θράκης, της «τουρκικής» μειονότητας στα Δωδεκάνησα, των «δύστυχων» παρανόμων μουσουλμάνων μεταναστών και φυσικά είναι ένθερμη θιασώτης μιας ειρηνικής συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και Αν. Μεσογείου, που άλλωστε πρέπει να ενώνει τους λαούς της περιοχής. Ας της ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και ας ελπίσουμε η ελληνοφοβία να μην είναι το κύριο χαρακτηριστικό της.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 47 τα κρούσματα στην Τουρκία, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα
Επόμενο άρθροΕνισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Τηλεφωνικό κέντρο σε κάθε δήμο για εξυπηρέτηση των κοινωνικά αδύναμων
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.