Η Μυρσίνη, ο Αρβανίτης κι ο Λάκης… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Να σχολιάσουμε πολλά εν ολίγοις σήμερα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  1. Η γλυκιά μας Μυρσίνη, η κόρη του Μάνου Λοΐζου, υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! Η γλυκιά μας Μυρσίνη που έγραφε ότι τα θύματα του Ξηρού και της 17Ν … έπρεπε να …ζητήσουν συγγνώμη!!! Η γλυκιά μας Μυρσίνη που είχε απαγορεύσει στο ΠαΣοΚ να χρησιμοποιεί το «Καλημέρα ήλιε» του πατέρα της, επειδή είχε ψηφίσει μνημόνια! Και σήμερα είναι υποψήφια με το κόμμα που έφερε το πιο σκληρό και αχρείαστο μνημόνιο κι υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα.

Γελάει η κοινωνία…

  1. Ο γιος του Πλουμπίδη υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας λένε, «Ορίστε, έχει συνέχεια ο κομμουνισμός κι ο ηρωισμός». Μα ο υιός Πλουμπίδης δεν είναι ο πατέρας του. Το όνομα του δεν έχει την ίδια αξία χωρίς το παλιό περιεχόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τον γιό. Τον πατέρα «πουλάει». Κυνικά, στυγνά, στεγνά, χυδαία κι απροκάλυπτα.
  2. Η κόρη του Δημήτρη Τσάτσου, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μα δεν είναι πατέρας της. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «πουλάει» αυτήν. «Ορίστε», μας λέει. «Και ο δημοκράτης Τσάτσος είναι μαζί μας».

Για να εξαπατήσουν την αφελή συναισθηματικά κοινωνία…

  1. Ο Κώστας Αρβανίτης, εκ των ινστρουχτόρων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ κι αυτός υποψήφιος. Μ’ ένα λούμπεν σώου από τον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης μόλις –και καλά έμαθε για την υποψηφιότητά του.

Προσέξτε γελοιότητα: Ο Αρβανίτης κάνει εκπομπή και συνδέεται «ζωντανά» με τον ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης που κάλυπτε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, ο ρεπόρτερ ανακοίνωσε τα 16 πρώτα ονόματα το ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές και ανάμεσά τους ήταν και αυτό του παρουσιαστή. «Για σένα δεν ξέρω πώς να το αναφέρω. Να πω συγχαρητήρια;» είπε, με τον Κώστα Αρβανίτη να απαντά:  «Άστα να πάνε στον διάολο»!!! Λες και δεν ήθελε, αλλά τον ανάγκασαν να είναι υποψήφιος…

Είχε και συνέχεια… Στο άκουσμα της επίσημης ανακοίνωσης του ονόματός του, ο  Αρβανίτης δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει πια την εκπομπή και δραματοποιώντας την όλη κατάσταση αποχώρησε από το στούντιο, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του. Στην κακοπαιγμένη παράσταση που «ανέβηκε» στον «αέρα» της ΕΡΤ, ο υποψήφιος πια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη σκυτάλη της… εκπομπής του στην  -υποτίθεται-  εμβρόντητη συμπαρουσιάστριά – Φωτεινή Λαμπρίδη . Που όλως τυχαίως είναι σύζυγος του συνυποψηφίου του κ. Αρβανίτη (και νυν ευρωβουλευτή) Στέλιου Κούλογλου.

Προφανώς, αμέσως μετά ο Αρβανίτης θα ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια μ’ ένα προσκύνημα στο μνημείο…. νεκρών της ΕΡΤ…

  1. Προσέξτε: Πριν δυο εβδομάδες, ο Μητσοτάκης απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έναν αυθεντικό εκφραστή του λαϊκισμού, τον Αυτιά αλλά και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, λόγω των απρεπών και ατυχών του σχολίων για την ΕΡΤ. Προχθές, ο Τσίπρας πλην της συμπαθούσης την 17Ν κόρης του Μάνου Λοΐζου, επιβράβευσε και τον εκ των κομισαρίων της ΕΡΤ Αρβανίτη που εκτός άλλων είχε αποκαλέσει από την κρατική συχνότητα «μαλάκα» τον Σαμαρά…. Σκέφτομαι ότι στις εκλογές θα αναμετρηθούν δυο κόσμοι… Δυο αντίθετοι κόσμοι σε πολιτική κουλτούρα και πολιτική ηθική…
  2. Είχαμε και Λαζόπουλο, με την επανεμφάνισή του στο ανοιχτό κυβερνητικό κανάλι… Μια θλιβερή επανάληψη εποχών και αστείων που έχουν τελειώσει… Με γριές που πέρδονται, έναν λαϊκό αοιδό της συμφοράς κι έναν πρώην υπουργό, τον Χαϊκάλη, να κάνει σάτιρα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οποία ο ίδιος συμμετείχε!

Μα, τον Λαζόπουλο η σκεπτόμενη κοινωνία θα τον έχει εσαεί ταυτισμένο με τη στρατευμένη προπαγάνδα και τη χυδαιολογία την περίοδο της αντιμνημονιακής οργής. Ότι και αν πει, ότι κι αν κάνει, όσες αυλές κι αν περάσει (πριν τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στης Δήμητρας Λιάνη), για την κοινή γνώμη έχει ταυτιστεί με κενές υποσχέσεις, φθηνό λαϊκισμό και πολιτικό μίσος. Θλιβερά κι ανούσια πράγματα… Που ευτυχώς ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη όπως καταγράφεται και από τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης (13%  στα δυναμικά κοινά) αφού είδε την πλάτη ακόμη και του….Master chef…