Η Μέρκελ, ο Κικίλιας & τα πράσινα άλογα… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτηκα και σήμερα να «βαδίσουμε» με τη λογική του σχολιασμού πολλών θεμάτων εν ολίγοις, τηλεγραφικά.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σας τα γράφουμε εδώ κι ένα χρόνο για τη ΔΕΗ. Την οποία χρεοκόπησαν οι Σκουρλέτηδες, Λαφαζάνηδες, Σταθάκηδες και συνδικαλιστάδες. Βγήκε, προχθές, ο Χατζιδάκης κι είπε ότι η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για ν’ αγοράσει ξυλεία για τις κολώνες της.

Σαν να μας λέει, δηλαδή, εξοπλιστείτε με κεράκια και τόνους παγάκια…

Το άλλο το μάθατε; Σε εκκρεμότητα είναι 400 χιλιάδες συντάξεις. Ανακοινώθηκε επισήμως. Όταν το γράφαμε εμείς, τα θλιβερά συριζόπουλα των υπογείων του Μαξίμου, μας αποκαλούσαν παπαγαλάκια του Μητσοτάκη! Κατάλαβες; Κατάλαβα να λες.

Προσέξτε:

 Η Μέρκελ δεν συμφωνεί να διαγραφεί μέρος του χρέους…

Η Τουρκία αγοράζει S-400.

Η Τουρκία παραβιάζει τα Ευρωπαϊκά σύνορα και κάνει γεωτρήσεις όπου θέλει!

Συνδυάστε τις τρεις ειδήσεις.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε για να φυλάει τα ευρωπαϊκά σύνορα, να ξοδεύει το 8% του προϋπολογισμού σε αμυντικές δαπάνες. Ο μέσος όρος των αντίστοιχων ευρωπαϊκών κρατών είναι 2%!

Ξέρετε τι σκέφτομαι; Ότι κακώς ζητήσαμε διαγραφή χρέους, κακώς παρακαλάμε για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Πρέπει να της πούμε ότι δεν θέλουμε τίποτα από αυτά. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας δίνουν όλοι οι Ευρωπαίοι τη διαφορά του 6% του προϋπολογισμού μας και του προϋπολογισμού τους για τις αμυντικές δαπάνες.

Μα εγώ είμαι ένας απλός και ταπεινός γραφιάς…

Η αναγνώριση του Γκουαϊδό ως νόμιμου (προσωρινού) προέδρου της Βενεζουέλας είχε ένα θετικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση: τα καλά λόγια του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επομένως ήταν μια επιτυχημένη κίνηση.

Ελπίζουμε τώρα να μας στείλουν και έναν αμερόληπτο πρεσβευτή…

Ο Κικίλιας έκανε και 2η νυχτερινή έφοδο σε νοσοκομείο προκειμένου, λένε, να χαράξει μια πιο ανθρωποκεντρική πολιτική. Προφανώς το κάνει για να μας δείξει ότι την ώρα που θα έπρεπε να κοιμάται, αυτός μας σκέφτεται και συμπάσχει.

Λαϊκισμός και μπαλαμούτι. Οι πολιτικές δεν χαράζονται με εφόδους.

Δεν είναι σε στρατιωτική μονάδα, υπουργός υγείας είναι.

Να βρει τους ειδικούς,  να τους ακούσει, ν’ αποκτήσει την ικανότητα να ξεχωρίσει αυτά που μπορούν να γίνουν και αθόρυβα να ξεδιπλώσει την πολιτική του.

Αυτά επί του παρόντος!!

Η Γεροβασίλη μας εξηγεί ότι ο αριθμός 112, έκτακτης ανάγκης, λειτουργούσε επί Τσίπρα.

Αν ισχύει αυτό τότε αναλογεί αυστηρότερη ποινή στη Δούρου για την εγκληματική της αμέλεια να μη στείλει ειδοποιήσεις στους πολίτες ώστε να εκκενώσουν την περιοχή, στο Μάτι.

Μέσα σε μια ημέρα, χθες,  είχαμε δήλωση Μπαλάφα ότι η ενεργοποίηση του «112» δεν είναι και κάτι σπουδαίο και δήλωση Κούλογλου ότι ο Μητσοτάκης έχει περισσότερες εξουσίες από τον Μαδούρο! Κι ύστερα μου λέτε ότι η κουταμάρα δεν είναι ανίατη…

Όχι μη νομίζετε ότι ξέχασα το ΠαΣοΚ ή ΚινΑλ όπως αποκαλείται εσχάτως. Από τη στιγμή που αυτό το κόμμα έπεσε στα χέρια της γόνου Φώφης και του γόνου ΓΑΠ, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι βάδιζε στον δρόμο της συρρίκνωσης και στιγμές σαν αυτές της κεντρικής φωτογραφίας δεν θα υπάρξουν ξανά.

Αυτή τη στιγμή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το ΠαΣοΚ αν επιχειρήσει να κάνει αντιπολίτευση πρέπει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ και να λαϊκίσει ασυστόλως. Αν θέλει να γίνει κόμμα που θα το παίρνουν σοβαρά υπόψη τους, πρέπει να γίνει Νέα Δημοκρατία! Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει έχει σοβαρό ζήτημα ανάγνωσης και ανάλυσης της πολιτικής ζωής. Συνεπώς θα συνεχίσει να φέρεται ως μεθυσμένο ανάμεσα στην φθορά και στην αφθαρσία και δεν θ’ αργήσει η στιγμή (θυμηθείτε αυτό που σας το γράφω) που η κοινοβουλευτική του ομάδα θα διχασθεί ανάμεσα στον λαϊκισμό και την σοβαρότητα… Με τους μισούς από τους 22 βουλευτές του να δηλώνουν αφοσίωση στον Τσίπρα κι οι άλλοι μισοί να κοιτάζουν στο στόμα τον Μητσοτάκη… Εκτός, αν εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη, βρουν τον δικό τους… Τίμερμανς ….

Κάποιοι κάνουν που κάνουν τη «μακακία» και παντρεύονται, κτυπούν και δαιμονιωδώς τις κόρνες μην τυχόν και μείνει κρυφό…

Αχ αυτός ο επάρατος νεοφιλελευθερισμός! Ο Πρωθυπουργός πήγε στην Τήνο με το πλοίο της γραμμής!!! Κι όχι με το κότερο κάποιας εύθυμης χήρας…

Λέτε να μας βγει κάποια θλιβερή διαπλοκή και να του έκανε ο εφοπλιστής τα εισιτήρια;

Με κάθε κουταλιά «Μερέντα», λέει, απομακρύνεσαι ένα μέτρο από την παραλία…

Την καλημέρα μου από την … κορυφή του Ολύμπου!