Η λογοκλοπή στο ζενίθ… – Ο κορονοϊός αύξησε και τα κρούσματα λογοκλοπής

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Κάποιοι   θέλοντας να ξεφύγουν από  την βαρετή ασημαντότητά τους, αποφάσισαν να το παίξουν δημοσιογράφοι,  έχοντας πλήρη άγνοια με το αντικείμενο.

Αυτή ακριβώς η άγνοια εξαναγκάζει ορισμένα άτομα που εντρυφούν καιροσκοπικά κυρίως στον χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, να προβαίνουν σε κατακριτέες  πράξεις λογοκλοπής κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Είναι φανερό ότι εκτός της άγνοιας περί της δημοσιογραφίας, έχουν  και άγνοια  του νομικού κινδύνου. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την ασύστολη λογοκλοπή η οποία μάλιστα διαπράττεται σε καθημερινή βάση.

Τώρα με τη επίθεση του κορονοϊού κατά της ανθρωπότητας, πολλοί που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι διαπράττουν ασύστολα και κατά συρροή το αδίκημα της λογοκλοπής μια που οι ειδήσεις  που δημοσίευαν στέρεψαν. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να τους υποδείξουμε πως μπορούνε να δημοσιεύουν μια είδηση πριν ελεγχθούν ποινικά για τις πράξεις τους.

Για παράδειγμα έχουμε υποθετικά  την ιστοσελίδα «dikaiomatika.gr”. Η ιστοσελίδα αυτή νομίμως δημοσιεύει την αρθρογραφία της. Η συγκεκριμένη όμως σελίδα έχει στοχοποιηθεί από ένα μικρό site του οποίου οι ιδιοκτήτες ξύπνησαν με το λάλημα  του αλέκτορα και αποφάσισαν να γίνουν δημοσιογράφοι. Καθημερινά λοιπόν βουτάνε άρθρα από την στοχοποιημένη σελίδα παράνομα, ενώ για παραπλάνηση τι κάνουν οι ανίδεοι; Τη μια βάζουν από κάτω την πρωταρχική πηγή του άρθρου πχ. «ΡΩΜΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ως απλό κείμενο, την άλλη, όταν το άρθρο είναι αυτούσιο της στοχοποιημένης ιστοσελίδας βάζουν ως πηγή και σαν απλό κείμενο χωρίς ενεργό link «dikaiomatika.gr».  Πολλές φορές δεν βάζουν ουδεμία πηγή για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι και αυτοί δημοσιογράφοι. Ας μη μιλήσω και για συρραφές από διάφορες ιστοσελίδες που στο τέλος βγαίνει ένα κείμενο αλαλούμ… Δεν παύει όμως και η συρραφή να αποτελεί λογοκλοπή.

Και δεν φτάνει η λογοκλοπή που έγινε συνήθεια, αλλά προσδίδουν στον εαυτό τους και ανύπαρκτους  ηχηρούς τίτλους, τους οποίους με την πάροδο του χρόνου πιστεύουν και οι ίδιοι πως τους κατέχουν.

Ενημερώνουμε τους λογοκλέφτες ότι υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο στην ιστοσελίδα www.pcsteps.gr  με τίτλο:  Αντιγραφή Άρθρων από άλλα Site, Έξυπνα και Νόμιμα.

Για όσους  θέλουν να είναι νόμιμοι καλό είναι να διαβάσουν προσεκτικά το άρθρο. Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε,

Διαβάστε το άρθρο:

Αντιγραφή Άρθρων από άλλα Site, Έξυπνα και Νόμιμα