Η Κυβέρνηση της Φτώχειας, της αποβιομηχάνισης του πλιάτσικου

Η Κυβέρνηση της Φτώχειας, της αποβιομηχάνισης του πλιάτσικου

 

Στα κουφάρια της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης ήρθε να προστεθεί κι αυτό της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας. Μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στη χώρα, η ΕΒΖ, ήταν η ναυαρχίδα της μεταποιητικής βιομηχανίας της χώρας. Εκτός από τους άμεσα εργαζόμενους έδινε στη χώρα περίπου 25.000 θέσεις εργασίας συν τις επενδύσεις εκατομμυρίων των τευτλοπαραγωγών. Τώρα πλέον έχει καταρρεύσει κι από κοντά και η τευτλοκαλλιέργεια, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ακαλλιέργητα και τους αγρότες στα χρέη και την φτώχεια.

Σήμερα το αποτέλεσμα είναι να εισάγεται το σύνολο της ζάχαρης που καταναλώνεται στη χώρα, με τεράστιο κόστος για το κράτος και κέρδη για τους ημέτερους.

Ο άνθρωπος που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Ανάπτυξης ως σωτήρας της ΕΒΖ πριν από τριάμισι χρόνια, αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έρευνα από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος κι επιπλέον ελέγχεται για το πλιάτσικο μηχανημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων.

Για μια ακόμη φορά η Ημαθία βρίσκεται στη δύνη των επιπτώσεων μιας ΑχΡΙΣΤΗΣ κυβέρνησης. Οι τοπικοί βουλευτές της με προεξάρχοντα τον υφυπουργό Οικονομικών-Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, σιωπούν. Μια ένοχη σιωπή, που απλά έρχεται να επιβεβαιώσει την αδιαφορία (στην καλύτερη περίπτωση), εάν όχι την συμβολή τους στην κατάντια της τοπικής οικονομίας στο Νομό Ημαθίας, με τραγικές επιπτώσεις φυσικά και στην Εθνική οικονομία.

Ο καιρός όμως έφτασε και στις επερχόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός αποφασιστικά και δυναμικά, θα δώσει την απάντηση του στις κάλπες.

– Για Δίκαιη Οικονομία – Δίκαιο Κράτος – Δίκαιη Κοινωνία

– Για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση σε Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας της Καλλιόπης Τυπάλδου Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.
Επόμενο άρθροΜεταγραφές Αθλητών με Αναπηρία – Χειμώνας 2023