«Η Ελλάδα αυξάνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα» τονίζει σε συνέντευξή του ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου

«Η συμφωνία με την Αίγυπτο συνιστά μεγάλη εθνική επιτυχία. Αποκαθιστά την τάξη στη Μεσόγειο. Η κυβέρνηση στέλνει ηχηρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας, δημιουργεί νομικό κεκτημένο και δείχνει ότι το διεθνές δίκαιο είναι το μόνο εργαλείο διευθέτησης διμερών εκκρεμοτήτων.

Η Ελλάδα αυξάνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και κατοχυρώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Μακεδονία” ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου. «Η συμφωνία καθιστά “κουρελόχαρτο” το παράνομο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και επιβεβαιώνει περίτρανα ότι τα νησιά μας έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα» σημειώνει και προσθέτει ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε νομικά ισχυρότερη θέση, μετά τις συμφωνίες οριοθέτησης με την Ιταλία και τώρα με την Αίγυπτο.

Αναφερόμενος στο διάλογο με τη γειτονική χώρα σημειώνει ότι η επικοινωνία με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι παραδινόμαστε στις διεκδικήσεις της. «Όμως, για να ξεκινήσει διάλογος, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις: αποφυγή προκλήσεων, ακόμα και στην κυπριακή ΑΟΖ, συγκεκριμένη θεματολογία, δηλαδή συζήτηση αποκλειστικώς για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών, και διεξαγωγή των συνομιλιών αυστηρά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρει ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ και επισημαίνει ότι «αν ο κ. Ερντογάν πιστεύει ότι θα συμμετάσχουμε σε διάλογο «άνευ όρων και προϋποθέσεων», πλανάται».

Σχετικά με την πανδημία υπογραμμίζει ότι όλοι οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, προκειμένου να προστατεύσουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας. «Ξεπεράσαμε με επιτυχία την πρώτη φάση της πανδημίας, καθώς κράτος και πολίτες συνεργάστηκαν αποτελεσματικά.  Οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι έχουμε κοινωνική ευθύνη» τονίζει.

Τέλος σε ερώτηση για την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης δηλώνει ότι στόχος  είναι ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. «Χρειάζεται να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και την εξωστρέφειά μας, να συνδέσουμε την παραγωγή με την καινοτομία, να προωθήσουμε την ψηφιακή οικονομία. Κι όλα αυτά με τρόπο συμβατό με την προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνει ο κ. Χατζηβασιλείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΜουσικές ιστορίες: Καίτη Χωματά: Εκφραστική κι εύθραυστη!
Επόμενο άρθροΤο 2023 η λειτουργία του πρώτου εργοστασίου εκχύλισης στέβιας στην Ελλάδα