Η ΕΕ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την απειλή της Ρωσίας για διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Βουλγαρία 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα ότι η απειλή της Ρωσίας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βουλγαρία ως απάντηση στην απόφασή της να απελάσει 70 Ρώσους διπλωμάτες είναι αδικαιολόγητη.

Η ΕΕ δήλωσε ότι η ενέργεια της Βουλγαρίας «ευθυγραμμίζεται πλήρως με το διεθνές δίκαιο» καθώς οι διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας δρούσαν κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει πλήρως και είναι απολύτως αλληλέγγυα προς τη Βουλγαρία σε αυτές τις συνθήκες και θα παρακολουθεί αυτό το θέμα στενά», ανέφερε η ΕΕ σε ανακοίνωση.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κάλεσε χθες τη Ρωσία να αποσύρει το διπλωματικό της τελεσίγραφο, που περιελάμβανε την απειλή να κλείσει η ρωσική πρεσβεία στη βαλκανική χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Ο Ερντογάν λέει πως το τουρκικό κοινοβούλιο ενδέχεται να μην εγκρίνει τη συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ-   Νέες δηλώσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό
Επόμενο άρθροΚαλές οι καιρικές συνθήκες αύριο και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, με μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά