Η δημοσιογράφος του Emvolos Σίσσυ Νίκα προσκεκλημένη στην ΕΡΤ3 – (δείτε το Βίντεο)

Η δημοσιογράφος μας Σίσσυ Νίκα ήταν προσκεκλημένη, στην επιτυχημένη εκπομπή Ώρα Θερινή της ΕΡΤ3 και μίλησε για τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό, τους ανθρώπους και τα ελληνικά προϊόντα.

Δείτε το βίντεο:

Παρουσίασε δύο από τα τελευταία της βιβλία «Ο γαστρονομικός οδηγός της Εύβοιας και της Σκύρου» μια έκδοση του Επιμελητηρίου Εύβοιας και το πιο πρόσφατο «Στερεά Ελλάδα, Πάρε μια γεύση» που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η όλη παρουσίαση συνοδευόταν από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με πιάτα της αυθεντικής κουζίνας στη φύση.

Η Σίσσυ αναφέρθηκε και στη νέα της προσπάθεια με τη στήριξη του Emvolos, που σκοπό έχει την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού της Μακεδονίας και την προώθηση των προϊόντων της Μακεδονίτικης γης. Η μελέτη της ήδη έχει αρχίσει αρκετό καιρό και σε λίγο ολοκληρώνεται.

Επίσης η δημοσιογράφος ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ότι στο εμβληματικό εστιατόριο Αγιολί της Θεσσαλονίκης,  σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με ανοικτή κουζίνα και μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι, θα γίνονται παρουσιάσεις αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι σήμερα. Προσκεκλημένοι θα είναι αρχαιολόγοι, γνωστοί επιστήμονες, γιατροί και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα θα γίνονται παρουσιάσεις προϊόντων της Μακεδονίας σε συνεργασία με Περιφέρειες, Πρεσβείες και Επιμελητήρια Ελλάδας και εξωτερικού.