Η ανταρσία της Βάγκνερ τερματίστηκε, αλλά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ρωσίας δεν θα πάνε στη δουλειά αύριο Δευτέρα

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η αυριανή ημέρα θα είναι αργία, παρότι η ένοπλη ανταρσία της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ έλαβε τέλος.

Τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου, όταν οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν μπήκαν στη Ρωσία και κινούνταν προς την πρωτεύουσα, ο κ. Σαμπιάνιν ανακοίνωσε πως η Δευτέρα θα ήταν αργία για τους περισσότερους Μοσχοβίτες και τους κάλεσε να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.
Ο ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο και οι χιλιάδες μισθοφόροι του έλεγαν πως είχαν σκοπό να απομακρύνουν τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και να την «τιμωρήσουν» έπειτα από επίθεση εναντίον βάσης της Βάγκνερ με πολλά θύματα. Η ανταρσία ήγειρε το φάσμα του εμφυλίου πολέμου και στη Μόσχα επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, που έστησαν οδοφράγματα και έκλεισαν δρόμους.
Η δραματική εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε χάρη σε μεσολάβηση του Μινσκ· το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στον κ. Πριγκόζιν να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία και η δίωξη σε βάρος του θα μπει στο αρχείο.
Μολαταύτα, ο κ. Σαμπιάνιν είπε σήμερα πως η απόφασή του να κηρύξει αργία την αυριανή ημέρα ισχύει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΧιλή: Πλημμύρες σαρώνουν το κεντρικό τμήμα της χώρας, 2 νεκροί, 3 αγνοούμενοι
Επόμενο άρθροΛιβύη: Η παράλληλη κυβέρνηση απειλεί να αναστείλει τις εξαγωγές πετρελαίου