ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατάρα των… εξτένσιονς απειλεί με φαλάκρα

Διάσημες στάρ, όπως το τόπ μόντελ Ναόμι Κάμπελ αλλά και η βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια Ταμάρα Μπέκγουϊθ κυκλοφορούν με τεράστια κενά σημεία στα πλάγια του κεφαλιού τους που αποτελούν τα «αποτελέσματα» των εξτένσιονς.

 Οι ειδικοί μιλούν πλέον για μια σύγχρονη… κατάρα _ όχι των Φαραώ, αλλά των εξτένσιονς, τα οποία έτσι όπως τραβούν τα αληθινά μαλλιά στα οποία στηρίζονται, προκαλούν φλεγμονή στους θυλάκους των τριχών και, αργότερα, τριχόπτωση και φαλάκρα.

ex_001

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ η κυρία Μαίρυλιν Σέρλοκ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τριχολόγων της Βρετανίας, η τριχόπτωση λόγω της παρατεταμένης χρήσης των εξτένσιονς συχνά προσβάλλει την γραμμή των μαλλιών ακριβώς πάνω από το μέτωπο, καθώς και τα σημεία πάνω από τα αυτιά, όπου τα μαλλιά συνήθως είναι πιο αδύναμα (και όπου συνήθως στηρίζονται τα εξτένσιονς).

Την ίδια γνώμη εξέφρασαν και δερματολόγοι από ΗΠΑ και Ιταλία οι οποίοι σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στην «Βρετανική Επιθεώρηση Δερματολογίας» έγραψαν ότι η κατάχρηση των εξτένσιονς μπορεί να οδηγήσει τελικά στη φαλάκρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, πολλές χρήστριες των εξτένσιονς φαινομενικά έχουν υγιή μαλλιά, αλλά με μια προσεκτική εξέταση αποκαλύπτονται βλάβες στους θυλάκους των τριχών.

ex_003

Οι συγκεκριμένοι δερματολόγοι, από τα Πανεπιστήμια του Μαϊάμι και της Μπολόνια, προειδοποίησαν πως η αλωπεκία από έλξη όπως λέγεται η συγκεκριμένη διαταραχή, στα τελικά της στάδια είναι μη αναστρέψιμη.

Το χειρότερο είναι πως – σύμφωνα με την ίδια μελέτη – δεν χρειάζεται να φοράει μια γυναίκα επί χρόνια εξτένσιον για να παρουσιάσει αλωπεκία από έλξη. Μία μόλις εβδομάδα είναι αρκετή για να γίνει ζημιά, εάν τα εξτένσιονς τοποθετηθούν με λάθος τρόπο.

Σύμφωνα με την Τριχολογική Εταιρεία της Βρετανίας, τα προβλήματα είναι πιθανότερα όταν μια γυναίκα απευθύνεται σε μη εξειδικευμένους κομμωτές για να βάλει εξτένσιονς, καθώς και όταν τα εξτένσιονς στερεώνονται με κόλλα, με συρραφή ή με εκατοντάδες μικροσκοπικούς μεταλλικούς δακτυλίους.

Ποια είναι η λύση; Να διαλέγετε πολύ προσεκτικά τον άνθρωπο που θα σας βάλει τα εξτένσιονς – και να τα αφαιρείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αντί να τα αφήνετε με τους μήνες…

 

Προηγούμενο άρθροΑνεβαίνουν φέτος οι βάσεις στις Πανελλήνιες
Επόμενο άρθροΘεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας με ένα κλικ