Γραφείο τύπου ΝΔ: Σεμινάριο εθελοντών «Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το σεμινάριο εθελοντών «Διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές», το οποίο διοργάνωσε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Ίασις.
 

Οι δεκάδες εθελοντές που βρέθηκαν στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση Crisis Management με αντικείμενο το πως ενεργοποιείται η πρώτη γραμμή υποστήριξης και συγκεκριμένα ανθρωπιστικής βοήθειας, σε περίπτωση έκτακτης φυσικής καταστροφής. (π.χ. ομάδες παρέμβασης σε πλημμύρες, πυρκαγιές, κ.λπ.).

Στο σεμινάριο συμμετείχε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του ως εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασιών της Γραμματείας με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις για την εκπαίδευση των εθελοντών του κόμματος. Το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι εθελοντές, με τις διαθέσιμες θέσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου να καλύπτονται αρκετές μέρες πριν την πραγματοποίησή του, ωθεί τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού στη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων στο άμεσο μέλλον.

Προηγούμενο άρθρο27-11-2022 Ενημερωτικό Δελτίο του τελευταίου 24ωρου – Τροχαίο δυστύχημα
Επόμενο άρθροΗ Πωλίνα Λάμψα Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς