Γνώση κι εμπειρία στις αυταπάτες… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, με την κίνηση πέριξ αυτών να είναι σχεδόν μηδαμινή, με ελάχιστα νέα μέλη να εγγράφονται μέχρι σήμερα.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν εμφανιζόταν το «πουλαίν» των Τσίπρα και Πολάκη, ο αποκαλούμενος από τους συντρόφους ΣτεΚας, Στέφανος Κασσελάκης, οι εκλογές ανάδειξης προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια ανιαρή και βαρετή διαδικασία. Μα ο Κασσελάκης έκανε όλο το σύστημα να ασχολείται μαζί του, ανεξαρτήτως αν τις περισσότερες φορές τον επικρίνει και τον χλευάζει, ακόμη και ως Τραμπικό!

Ο Κασσελάκης, κυρίως με φωνή και φρασεολογία Πολάκη, ιντριγκάρει τους πάντες. Κι αν ο Πολάκης είναι ο μέντοράς του, έπεσε στα πατώματα για εκείνον ακόμη κι ο Αποστολάκης, που έφτασε στο σημείο να αποκαλείται πια … ναυαρχούκος, αφού έγινε ορντίναντσα του στη … Μακρόνησο, προκειμένου να αμυνθεί στην  κατηγορία ότι είναι ελαφρύς και περαστικός, ενώ εκείνος είναι  …βαθύς γνώστης του εμφυλιακού αποθέματος… Αριστερό Χάλοουιν στη Μακρόνησο!

Από την άλλη πλευρά, απέδειξε πόσο σαθρό είναι το έδαφος στα έγκατα του ΣΥΡΙΖΑ και στην νομενκλατούρα του, ώστε ένας εμφανιζόμενος από το πουθενά, κατάφερε να ξεμανταλώσει τις πόρτες της Κουμουνδούρου και να εισχωρήσει στα γραφεία, κτυπώντας στο μαλακό υπογάστριο τους κομματικούς γραφειοκράτες. Φαίνεται δε ότι μάλλον  πήρε μαζί  (θα φανεί σήμερα αυτό) όσους βρίσκονταν μακριά από τις φράξιες και τα  κομματικά κυκλώματα που πάντα ευδοκιμούν στην Αριστερά. Ναι, ο Κασσελάκης σκόρπισε δέος στο μαυσωλείο της Κουμουνδούρου.

Όμως, γιατί οι Αριστεροί δεινόσαυροι (συμπεριλαμβανομένης της νέας σε ηλικία, Αχτσιόγλου) φοβούνται το παραμύθι Κασσελάκη, την αναίδεια που μιλά, τις μεγαλοστομίες και τους φανφαρονισμούς του; Εδώ, δεν τους προβλημάτισε ή δεν τους ένοιαξε/φόβισε η αναίδεια με την οποία ο πρώην αρχηγός τους  άλλαξε κοτζάμ λαϊκή ετυμηγορία ή έταξε ότι θα αλλάξει τα πάντα μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο! Δεν τους φόβισαν καν οι παραινέσεις Πολάκη ότι πρέπει να μπουν κάποιοι φυλακή για να παραδειγματιστούν … οι άλλοι! Σε τελική ανάλυση τι τους νοιάζει ο ναρκισσισμός που του καταλογίζουν, όταν απλά μπορούν να δουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη;

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται. Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, ενώ όλο και περισσότεροι μιλάνε ανοιχτά για διάσπαση. Χώρια που όσοι πάνε σήμερα να ψηφίσουν δεν γνωρίζουν πώς και με ποια πρόσωπα θα πορευτούν και σε ποιο μέλλον πρέπει να επενδύσουν…  Κάποιοι λένε ότι ετοιμάζεται το έδαφος για λύση… παράκλητου αρχηγού… Κάποιοι, λένε ξέμπαρκα, ότι θα ψηφίσουν αυτόν που θα …ρίξει τον Μητσοτάκη!

Είναι σαφές ότι, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν και από ουτοπίες και από αυταπάτες…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΥπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Σεπτεμβρίου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.