Γκιάτας Χαρ. Γεώργιος υποψήφιος Δύναμη Ανατροπής Νέα Σελίδα

Γκιάτας Χαρ. Γεώργιος υποψήφιος Δύναμη Ανατροπής Νέα Σελίδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Γκιάτας ΓεώργιοςΓεννήθηκα το 1966 στο Κηπουρειό Γρεβενών. Το 1973 ήρθα στο Νησέλι Ημαθίας (στην περιοχή της Αλεξάνδρειας), όπου και διέμεινα έως το 1999. Από τότε κατοικώ στην πόλη της Αλεξάνδρειας όπου και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά.
Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, της σχολής Ν.Ο.Ε. (ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) του Α.Π.Θ. Ορκίστηκα και πήρα το πτυχίο μου το 1990.
Εργάστηκα σε Λογιστικά Γραφεία (Μουστάκας Αθανάσιος, Γιαννόπουλος Στέφανος) και παράλληλα σε Ανώνυμες Εταιρίες (ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΙΑ ΑΕ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΒΕ, ΒΙΤΡΟ ΕΛΛΑΣ ΑΕ) ως Προϊστάμενος Λογιστηρίου και διετέλεσα Υπεύθυνος τμήματος Πωλήσεων και marketing στον Κούγκα Απόστολο (S/M ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ). Από το 1998 διατηρώ ατομική επιχείρηση ως ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ασκώντας το επάγγελμα του ΛΟΓΙΣΤΗ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Α’ ΤΑΞΗΣ, στην πόλη μου, την Αλεξάνδρεια, όπου βρίσκεται η έδρα του Λογιστικού Γραφείου μου. Το Γραφείο είναι ιδιόκτητο και απασχολώ σταθερά δύο (2) άτομα προσωπικό.
Γκιάτας Γεώργιος κάρταΆσκησα καθήκοντα καθηγητή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στην εταιρία RAM COMPUTER και στο ΚΕΚ-ΚΑΕΛΕ, με αντικείμενο την ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ και την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (με χρήση λογιστικών εφαρμογών SINGULAR, UNISOFT, COMPUTER LOGIC).
Είμαι παντρεμένος με την Θεοδώρα Πορφυρίδου και μαζί της ο Θεός μου χάρισε δύο υπέροχα πλάσματα, τη Μάρθα και τον Χαράλαμπο.

 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συμμετέχω στις εκλογές στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου (και πρώην βουλευτή και Δημάρχου Μελίκης) Μιχάλη Χαλκίδη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού “Δύναμη Ανατροπής – Νέα Σελίδα” διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Αλεξανδρείας. Η επιλογή του συνδυασμού έγινε με κριτήρια ουσίας ως προς την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων, για να δρομολογηθούν αλλαγές και να δοθούν λύσεις σε χρόνιες παθογένειες και “αποστροφικές” διαδικασίες λειτουργίας διοίκησης και διαχείρισης θεμάτων και προβλημάτων.
Θεωρώ πως η εμπειρία του επικεφαλής (Δημάρχου) και η ανάθεση ρόλων –και όχι τίτλων μόνο- σε μια ομάδα ατόμων που θα αναλάβει δράση, καθήκοντα και ευθύνες και θα λειτουργήσει με πνεύμα συνεργασίας, θα δώσει λύσεις σε θέματα καθημερινότητας και θα αλλάξει διαδικασίες με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη. Οι ικανότητες είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο που θα βοηθήσει σε δρομολόγηση αλλαγών όπως και η αξιοσύνη του κάθε υποψηφίου. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να κυριαρχήσουν ως κριτήρια επιλογής, αν προσδοκούμε αλλαγές.
Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να παρασύρω τον κόσμο να ενδιαφερθεί για αυτά που τον αφορούν, να ασκήσει και να μη αποποιηθεί το δικαίωμά του να εκλέξει τους αντιπροσώπους τους, επιλέγοντας τους άριστους. Έστω και μια αλλαγή κατεύθυνσης προς τα παραπάνω θα είναι κέρδος. Παράλληλα, η κινητοποίηση νεώτερων και “άφθαρτων” ατόμων να δράσουν και να αναλάβουν ευθύνες για θέματα που έχουν άποψη, θα ‘ναι θετικό βήμα για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Η καθημερινή ενασχόλησή μου με διάφορα κοινωνικά θέματα γίνεται είτε προσωπικά είτε μέσω φορέων στους οποίους συμμετέχω. Ο “ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ” ως αθλητικός σύλλογος της πόλης του οποίου είμαι διοικητικό στέλεχος, ο “Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ” του οποίου προεδρεύω, ο λαογραφικός σύλλογος “ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ” παλιότερα, είναι τέτοιοι φορείς δράσης που απαιτούν χρόνο και ενεργητικότητα προσφοράς. Παράλληλα, η στήριξη φορέων και συλλόγων (αθλητικών και πολιτιστικών), η συναναστροφή με ανθρώπους μέσα και γύρω απ’ αυτούς, μου δίνει την ικανοποίηση της συνύπαρξης, τη χαρά της προσφοράς στα κοινά ως ενεργού πολίτη. Η καθημερινή επαφή μου με ανθρώπους της πόλης και όχι μόνο με γεμίζει ως άτομο και με βοηθάει να εξελιχθώ.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε επιθυμώ να γίνω. Επαγγελματικά είμαι αποκαταστημένος αφού διατηρώ Λογιστικό Γραφείο εδώ και είκοσι (20) έτη. Μακάρι να μπορώ να συμμετέχω στα κοινά και να προσφέρω -μέσω των γνώσεών μου- στην πόλη και στους πολίτες. Σε αυτή την περιοχή, σ’ αυτό τον τόπο βρίσκεται η οικογένειά μου, η δουλειά μου, οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να αναλάβω δράση και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των συμπολιτών μου.

Με τιμή
Γκιάτας Γεώργιος

Διεύθυνση:Ταγματάρχου Γεωργούλη 24, Αλεξάνδρεια
Τηλέφωνο: 23330 53008
Φαξ: 23330 53008
Κινητό: 694 800 1164
e-mail: gki1@otenet.gr
Φιλικό Url: www.pliroforiodotis.gr/gkiatas
Facebook: Γεώργιος Γκιάτας
Ιστοσελίδα: Gkiatas Georgios
Instagram: gkiatas_georgios