Γιωργάκηηηη, όχι στα βαθιά παιδί μου…. – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις:

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Φανταστείτε να μπαίνατε  στο Super Market και να  πηγαίνατε, ας πούμε, στο τμήμα των αλλαντικών.

Μήπως θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να μου κόψετε δέκα φέτες ζαμπόν;

Η υπάλληλος χυμένη σε μια καρέκλα με φραπέ αγκαλιά, δεν σου απαντάει καν. Εσύ ξαναλές:

Χίλια συγγνώμη, λίγο ζαμπονάκι θα μπορούσα να έχω;

Η υπάλληλος σηκώνει το φρύδι και σε κοιτάζει απαξιωτικά.

Δεν βλέπετε ότι είμαι απασχολημένη κύριέ μου;  Πηγαίνετε στη συνάδελφο, δίπλα…

Μάλιστα και χίλια συγγνώμη που σας ενόχλησα, αλλά η συνάδελφος σας δίπλα δεν είναι στη θέση της.

Τι να κάνουμε κύριε μου. Είμαστε υποστελεχομένοι. Έτσι κι αλλιώς είναι και τριήμερο που κολλάει με την Παρασκευή κι έχουν φύγει πολλοί συνάδελφοι.

Το καταλαβαίνω και έχετε χίλια δίκια, αλλά θα είχατε την καλοσύνη να μου πείτε πώς θα μπορέσω εγώ να πάρω δέκα φέτες ζαμπονάκι;

Κατεβείτε στο ισόγειο πάρτε μια αίτηση από τις πληροφορίες, συμπληρώστε την, πηγαίνετε στη διεύθυνση για υπογραφή και στρογγυλή σφραγίδα κι ελάτε πίσω σε εμένα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Μάλιστα! Χίλια ευχαριστώ και πάλι…

Κατεβαίνεις κάτω, παίρνεις αίτηση, συμπληρώνεις, παίρνεις υπογραφή, πρωτόκολλο, σφραγίδα, ανεβαίνεις επάνω, πας ξανά στ’ αλλαντικά. Η υπάλληλος δεν είναι εκεί. Ρωτάς έναν άλλο κύριο που περιμένει στα τυριά: Μήπως είδατε την υπάλληλο των αλλαντικών;

Βγήκε πριν κάνα τέταρτο για τσιγάρο. Θα γυρίσει είπε…

Περιμένεις. Η υπάλληλος επιστρέφει από το τσιγάρο.

Ορίστε τι θέλετε;

Δεν με θυμάστε;  Είμαι εγώ που πριν μια ώρα είχα έρθει εδώ για εκείνες τις φέτες με το ζαμπονάκι και με στείλατε για αίτηση και υπογραφές. Ορίστε τις έφερα.

Πολύ ωραία. Αφήστε εδώ την αίτηση και περάστε σε 7-10 μέρες να πάρετε το ζαμπονάκι σας.

Μα ξέρετε, το χρειάζομαι το ζαμπονάκι. Εδώ μπροστά σας είναι. Δεν θα μπορούσατε να κόψετε δέκα φετούλες να το πάρω τώρα;

Τι λέτε τώρα κύριέ μου!!! Σας παρακαλώ πολύ. Εδώ υπάρχουν διαδικασίες. Δεν έχετε φέρει ούτε καν φωτοτυπία ταυτότητας. Κι έτσι κι αλλιώς τώρα έχει πάει 13:00 η ώρα. Κλείσαμε….

Μη μου πείτε ότι αυτή η ιστορία στο super market δεν σας βγάζει όλους (Δεξιούς, Φιλελεύθερους, Σοσιαλιστές κι Αριστερούς) από τα ρούχα σας; Γιατί λοιπόν στο δημόσιο δεν μιλάμε με παρόμοιες ιστορίες;

Εσείς στη ΝΔ που σκέφτεστε μείωση του κράτους από τις συνταξιοδοτήσεις, σας έχω και μια άλλη ιδέα: αν πετύχετε κάποιον αργόμισθο (τον λένε και «ξυσταρχίδη») 30 ετών σε έναν δημόσιο οργανισμό, μην τον απολύσετε. Δίνετέ του καθημερινά τσουρεκάκια μέχρι να ανεβάσει σάκχαρο ώστε να αποσυρθεί παίρνοντας… αναπηρική σύνταξη.

Η σύνθεση με την οποία θ’ αλλάξει το ματσάκι (όπως λέει) ο Τσίπρας:  Νίκας, Μανίκας, Λιάς, Καραμπαλίκας, Γενικολιάς, Βουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του ο Νίκωνας! Για να συμπληρώσει ενδεκάδα θα μπορούσε να βάλει και τους Κουίκ, Καρανίκα και Πολάκη. Κι αναπληρωματικούς τους Παππά, Πετσίτη, Βερναρδάκη, Κατρούγκαλο, Βούτση, Σταθάκη, Σκουρλέτη.

Προσοχή: Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς που έπαθε ο Βενιζέλος κι οδηγήθηκε στο χειρουργείο για εγχείρηση, τελικά δικαίωσε τη Φώφη.  Ο Βενιζέλος, δεν μπορούσε να δει σωστά τις εξελίξεις… Πάντως, διαψεύδεται η φήμη, πως όταν χρειάστηκε νοσοκομείο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε δεκτός από το… Γεννηματάς!

Προσοχή: Ο άνθρωπος που επιχείρησε να φτιάξει την αλυσίδα του ποδηλάτου του εν κινήσει, Γιώργος Παπανδρέου με τ’ όνομα, βγήκε με κανό στον Πατραϊκό και χάθηκε… Είχαν λυσσάξει οι μετεωρολόγοι για τον καιρό που χαλάει αλλά ο Γιωργάκης τον χαβά του….  Και τι ευθύνη να ζητήσει κάποιος από τη Φώφη; Τι να κάνει;  Να πάει στην Πάτρα  και να παρακολουθεί τον Γιωργάκη; Και να του φωνάζει πού και πού «Γιωργάκη, όχι στα βαθιά παιδί μου!»;

Πέρυσι είχε βουλιάξει με το κανό, εφέτος χάθηκε και τον έψαχνε όλη η δύναμη βατραχανθρώπων και ειδικών δυνάμεων… Μαντρώστε τον επιτέλους… Όχι τίποτα άλλο, αλλά για σκεφτείτε να βγει στ’ ανοικτά κωπηλατώντας και να συναντηθεί με το κότερο που θα έχει τον Τσίπρα στο κατάστρωμα να καπνίζει πούρα και να πίνει σαμπάνια… Μεγαλεία!

Κάτι τελευταίο: Δεν θ’ αργήσει η ώρα που θα μάθουν όλοι οι Έλληνες (μεταξύ όλων των άλλων) ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (τότε) Τζακ Λιου, ήταν αυτός που κράτησε τον Τσίπρα από το χέρι για να μην πηδήξει στον γκρεμό του Grexit… Εκείνον τον θλιβερό Ιούνιο πριν τέσσερα χρόνια…


 

Κάθε μεσημέρι  τα λέμε στον 94,3 FM (Δευτέρα με Παρασκευή,14:00-16:00) με Πολιτικό και Αθλητικό Καλντερίμι… Κοπιάστε στην παρέα… Μπείτε στη google αναζητείστε News 94,3 και μέσω της πλατφόρμας LIVE24.gr που θα οδηγηθείτε, θα βρεθούμε παρέα….