Γιάννης Παπαγιάννης: απόλυτη προτεραιότητα στην προώθηση του τουρισμού

«Η δημοτική αρχή εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για τα δήθεν επιτεύγματα της στον τομέα του τουρισμού. Όμως οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.

Η Βέροια όχι μόνο δεν μπήκε στον τουριστικό χάρτη,  αλλά αντίθετα, αδυνατούμε να εισπράξουμε τα οφέλη από τα προνόμια που διαθέτουμε, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Βεργίνα, νεολιθικός οικισμός Ν.Νικομήδειας), τον θρησκευτικό πλούτο (ιστορικές μονές, εκκλησίες, βήμα Απ. Παύλου, εβραϊκή Συναγωγή), το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, το φυσικό περιβάλλον (Αλιάκμονας, Τριπόταμος, Μπαρμπούτα). Είναι προφανές πως αυτό το εξαιρετικό τουριστικό κεφάλαιο μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην αναγέννηση του τόπου μας, στην τόνωση της αγοράς εργασίας, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Για τους λόγους αυτούς επιμένουμε και σχεδιάζουμε να δώσουμε έμφαση στο θεματικό τουρισμό και σε όλες τις εναλλακτικές του μορφές, να καταστήσουμε τον τόπο μας δημοφιλή προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο κονδύλι -είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα είτε από εθνικούς πόρους- ώστε να θωρακίσουμε οικονομικά την αρμόδια Αντιδημαρχία Τουρισμού και να προβάλουμε τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός και εκτός Ελλάδας.

Για εμάς, είναι κομβικής σημασίας το να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις στο δήμο μας, να γίνει η Βέροια το κέντρο αναφοράς για τους ταξιδιώτες. Η πολιτική αυτή που θέλουμε να προωθήσουμε δεν εξυπηρετείται από το υποβαθμισμένο τουριστικό περίπτερο στην Ελιά, το οποίο λειτουργεί με ωράριο δημοσίου και μάλιστα παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα. 

Εμείς δεσμευόμαστε για τη δωδεκάωρη λειτουργία του περιπτέρου επτά ημέρες την εβδομάδα και θα προχωρήσουμε σε πρώτη φάση στη δημιουργία νέου στη Βεργίνα  στο λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού. 

Γιατί τουρισμός σημαίνει νέα έσοδα, νέες θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις. Και εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος!»

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας 

«Δικαίωμα για νέα Βέροια»

Προηγούμενο άρθροΟικονομία: Συνάντηση της διοίκησης της Eurobank με τον νομπελίστα καθηγητή Muhammad Yunus
Επόμενο άρθροΤρίκαλα Ημαθίας: Ευφυής Γεωργία και Αγροτική Πολιτική – Πραγματοποίηση έβδομης Ετήσιας Ημερίδας