Γεώργιος Ουρσουζίδης: Απελευθέρωση Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας

      Τον Οκτώβρη του 1912 ο αγέρας της λευτεριάς σαρώνει τη Μακεδονική γη, η γαλανόλευκη κυματίζει ξανά! Στις 16 στη  Βέροια, στις 17 στην ηρωική πόλη της Νάουσας, στις 18 στην Αλεξάνδρεια.

      Απολαμβάνουμε σήμερα το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, γιατί οι πρόγονοί μας θυσίασαν τη ζωή τους στον ιερό αγώνα του έθνους.

      Το αγνό αίμα πότισε την εύφορη Μακεδονική γη, άνθισε το λουλούδι της λευτεριάς και της ειρηνικής συνύπαρξης – για να μη μαραθεί ποτέ ξανά.

       «Έλληνες και Τούρκοι Προύχοντες με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Καλλίνικου και του Τούρκου Δημάρχου Αλή Χαλίλ Βέη πραγματοποιούν σύσκεψη στη Μητρόπολη και αποφασίζουν να αλληλοπροστατευτούν. Να μην αλλάξει η πόλη, να μη γίνουν βανδαλισμοί και σφαγές, παρά μόνο να νιώσουν τον αέρα της λευτεριάς και να βοηθηθούν μεταξύ τους, όπως έμαθαν να κάνουν απ΄ τη μέρα που γεννήθηκαν.» –   Γ.Χ. Χιονίδης

        Με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων στο βωμό της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

       Αθήνα 16.10.2018                         Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε σήμερα το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης από την ΕΛ.ΑΣ, με το όνομα “Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ”, σε 322 περιοχές της χώρας
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κ. Μαρίας Σπυράκη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα Fm»