Γ. Οικονόμου για δηλώσεις Α. Τσίπρα: “Τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα”

Σχόλιο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την Παλλήνη:

«Οι πυρκαγιές είναι μια από τις επιπτώσεις της σφοδρής κλιματικής κρίσης που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Οι άμεσες ζημιές και οι ευρύτερες επιπτώσεις τους είναι αναπόφευκτες, οπότε η Κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί.

Μελετώντας προσεκτικά τα δεδομένα και την περσινή δυσάρεστη εμπειρία, φροντίσαμε εγκαίρως να οργανώσουμε σε νέα, αποτελεσματικότερη βάση τόσο το σύστημα αποτροπής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, όσο και το μηχανισμό αποζημίωσης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών. Με περισσότερα υλικά μέσα, με περισσότερες ανθρώπινες δυνάμεις, με καλύτερο συντονισμό, για να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα σε ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα.

Τώρα είναι ώρα της προσπάθειας. Η ώρα των απολογισμών και των συγκρίσεων θα έρθει αργότερα».

Προηγούμενο άρθροΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Τέσσερα χρόνια μετά και οι καρδιές καίνε ακόμα
Επόμενο άρθροΠολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας Ημαθίας “Ευστάθιος Χωραφάς”: Με δύο λύρες αγκαλιά