Φώφη Γεννηματά : “Όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας”

Η Φώφη Γεννηματά  μιλώντας  πριν λίγη ώρα στην σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, απάντησε στον παρευρισκόμενο στη συνεδρίαση, Αλέξη Τσίπρα για την προτασή του να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

 “Περιέγραψε ο κ.Τσίπρας τους κινδύνους-είπε η κα Γεννηματά- από μια πιθανή συνεργασία της ακροδεξιάς με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επομένη των Ευρωεκλογών. Είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην Κυβέρνηση”. Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι  “δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κλιμάκωσε την κριτική της στον παριστάμενο πρωθυπουργό τονίζοντας: “Γι’ αυτό, όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας. Σε κάθε περίπτωση θα είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς μετά τις ευρωεκλογές να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη στήριξη του Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

 Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη μέσα από την αλλαγή της ηγεσίας της.

“Απάντηση στη διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος είναι η προοδευτική ατζέντα για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που παρουσιάσαμε στη Μαδρίτη. Αύξηση του κατώτερου μισθού, αύξηση της κατώτερης σύνταξης και αύξηση του επιδόματος ανεργίας από κοινοτικούς πόρους, η πρόταση που επεξεργάζεται ο Σολτς είναι μερικές μόνο από τις προοδευτικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη”, είπε η Φώφη Γεννηματά. Επεσήμανε όμως ότι  στην ατζέντα ψηλά πρέπει να βρεθεί το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. “Οι επιπτώσεις στην χωροταξία, στις υποδομές, στην υγεία των πολιτών, στις καλλιέργειες και την αγροτική παραγωγή, στην οικονομία, στην πολιτική προστασία και βέβαια στις μετακινήσεις πληθυσμών θα είναι δραματικές αν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα”, σημείωσε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑλ. Χαρίτσης: Δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία της πρώτης κατοικίας
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2019