Φλωρίδης σε Μαντά: “Καμία ειλημμένη απόφαση για κατάργηση του Εφετείου Καλαμάτας”

«Δέσμευση για δημιουργική διαβούλευση του νέου Δικαστικού Χάρτη»

Την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης «να καταθέσει προς δημιουργική διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας», καθώς και να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί με τις επιλογές του, αποτυπώνει η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς για το ζήτημα της διατήρησης σε λειτουργία του Εφετείου Καλαμάτας.

Όπως σημειώνει ο υπουργός στην απάντησή του, η αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση για τις αρχές του 2024, με στόχο «την αποδοτική αξιοποίηση και ενοποίηση των δικαστικού δυναμικού, τον εξορθολογισμό της δικαστηριακής χωροταξίας και την αναδιοργανωμένη διοίκηση των δικαστηρίων», με απώτερο σκοπό την «αναβάθμιση των παρεχόμενων δικαστικών υπηρεσιών» και «την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών». Σύμφωνα με τον υπουργό, το υπουργείο έχει προχωρήσει στη μελέτη των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε διεθνές και κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αξιοποιώντας τη τεχνογνωσία της Παγκόσμιας Τράπεζας και συγκροτώντας σχετική συμβουλευτική Ομάδα Εργασίας, οι εργασίες της οποίας πρόσφατα ολοκληρώθηκαν.

Ως επόμενο βήμα της διαδικασίας προγραμματίζεται η συγκέντρωση των διαθέσιμων δεδομένων και προτάσεων, προκειμένου να υπάρξει ένα πλήρες, ολοκληρωμένο και καθολικό σχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί προς διαβούλευση προς όλους τους φορείς της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι υπέρ της διατήρησης σε λειτουργία του Εφετείου Καλαμάτας έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, τονίζοντας ότι εδώ και χρόνια το Εφετείο εξυπηρετεί αποτελεσματικά και χωρίς καθυστερήσεις τις ανάγκες της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ η στέγασή του σε λειτουργικές και εύχρηστες υποδομές εντός του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, καθώς και η εγγύτητά του στον αυτοκινητόδρομο του ΜΟΡΕΑ και στο διεθνές αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” το καθιστούν εύκολα προσβάσιμο.

Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

apantisi1apantisi2

Προηγούμενο άρθροΠλατύ : Ετήσιος χορός – εκδήλωση και κοπή βασιλόπιτας στις 6 Ιανουαρίου από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου
Επόμενο άρθροΚαϊτεζίδης: Δυσάρεστη έκπληξη της πολιτείας τα “καπέλα” που μας φόρεσαν-δεν θα αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη