Φαρσοκωμωδία! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους λογής λογής ανθρωπότυπους που διαβιούν στις τάξεις του, αποτελεί ένα φθαρμένο ρούχο (που έλεγε κάποτε για τη ΝΔ ο Γιάννης Λούλης), πολυκαιρισμένο και ξηλωμένο από παντού.  Ένα κόμμα που είναι ημιθανές, με συνεχείς ήττες να βαρύνουν το παρελθόν και το παρόν του. Πιθανότατα και το μέλλον του. Ένα κόμμα που ακόμη και για να αναρριχηθεί στην εξουσία, χρειάστηκε τα δεκανίκια της Ακροδεξιάς! Ούτε καν τους ευαίσθητους Αριστερούς σαν τον Νίκο Φίλη και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Φυσικά, η κοινωνία ή ο λαός κατά πώς λένε οι Αριστεροί, σε 4.5 χρόνια από το ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τους είπε «ευχαριστώ, δεν θα πάρω άλλο» και τους εκπαραθύρωσε. Τους δοκίμασε, έζησε στο πετσί του ψέματα κι ιδεοληψίες, συνειδητοποίησε και την απόλυτη ανεπάρκεια και τους εκπαραθύρωσε.

Μια μικρή μερίδα της κοινωνίας λοιπόν, έχοντας ανάγκη τη δική της δικαίωση, είδαν φως, μπήκαν και τελικά προσκολλήθηκαν στον πρώτο τυχόντα που βρέθηκε μπροστά της. Υπέγραψε σε μια λευκή σελίδα κι εμπιστεύθηκε κάποιον που είχε έρθει στην Ελλάδα ως… πολιτικός τουρίστας και τελικά βρέθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα δε, πρέπει να γυρίσεις στις ΗΠΑ να φέρει τα ρούχα του, επειδή δεν τα έφερε αρχικά, αφού δεν περίμενε την αρχηγία, όπως ανέφερε ο αδελφός του…

Μιλάμε για φαρσοκωμωδία! Ξεκίνησε με την εξόχως πολιτική δήλωση «γεια σας με λένε Στέφανο» σ’ ένα βίντεο στα social media, συνεχίστηκε με μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία περιστοιχιζόταν από τον σύντροφό του Τάιλερ και το σκυλάκι τους και κατέληξε στην κατάληψη της Κουμουνδούρου! Φυσικά, έβαλαν το χεράκι τους κι ο Τσίπρας με τους δικούς του.

Πριν καν μπει στην Κουμουνδούρου, ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για διάσπαση, ενώ με τα πρώτα βήματά του στο κόκκινο κτίριο είδε εντυπωσιακούς τίτλους στα ΜΜΕ, όπως «κόβονται κεφάλια»,  «σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα παρόμοια ευγενή και αλτρουιστικά! Δεν διαψεύστηκαν.

Πρώτη του κίνηση να χρίσει τον Πολάκη ως «αντ’ αυτού» στη Βουλή! Άφησε τυπικά τον Σωκράτη Φάμελλο ως πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάει στο Κοινοβούλιο ως «αρχηγός», αλλά καπελωμένο από τον Πολάκη ως… υπερσυντονιστή της Κ.Ο. Δηλαδή, ο Πολάκης θα συντονίζει τα πάντα, ακόμη και τις επιτροπές στη Βουλή! Ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά, εκπαραθύρωσε από τη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, χωρίς καν να τον ενημερώσει! Έβαλε εκεί τον εξάδελφο Τσίπρα. Το ίδιο έπραξε και με τον εκπρόσωπο τύπου, Στέφανο Καλπάκη. Τον έστειλε χωρίς ενημέρωση στο σπίτι του και στη θέση του τοποθέτησε τη Δώρα Αυγέρη. Προφανώς εκείνη δεν θέλει να την ξεδοντιάσει μαζί με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους και δικαστές!

Κι ύστερα ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Τοποθέτησε ως  γραμματέα της Κ.Ο. τη Θεοδώρα Τζάκρη !!! Ενώ, όπως κι επί Τσίπρα, τοποθέτησε σύμβουλό του τον Νίκο Παππά, τον επονομαζόμενο 13-0! Προς το παρόν, δεν έχει τοποθετήσει κάπου τον σύντροφό του, αλλά αυτό δεν θ’ αργήσει να συμβεί αφού ήδη δήλωσε ότι  «θα τον βοηθήσει πολύ στο έργο του»!!!! Τελικά, αντί βαθιών αλλαγών που υποτίθεται του ζητούσαν να φέρει οι ψηφοφόροι του, επέλεξε να έχει δίπλα του την τοξικότητα.

Προφανώς αυτά είδε η Αχτσιόγλου και δήλωσε… κουρασμένη, στην πρόταση Κασσελάκη να αναλάβει όποια θέση επιθυμεί. Ανεξαρτήτως αν ήταν μια πρόταση που έγινε για να απορριφτεί.

Κι ύστερα ήρθε ο πολύς Νίκος Φίλος. Μπαμ και μπουμ ακούστηκαν οι κουμπουριές του. Αφού είπε ότι ο Κασσελάκης έχει δυσανεξία με την Αριστερά, τον χαρακτήρισε … Μπέμπε Γκρίλο,  ότι έχει ύφος … Τράμπ κι ότι αποτελεί προϊόν μεταπολιτικής. Φυσικά ο Κασσελάκης δεν είχε το ειδικό βάρος να τον διαγράψει. Άλλωστε ο Πολάκης, ο εξάδελφος Τσίπρας κι όσοι είναι δίπλα στον πρόεδρο, γνωρίζουν ότι ο Φίλης δεν είναι μόνος του. Έχει παρέα του τους ομπρελίστας αλλά και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε κι αυτό: Μόλις ο Φίλης είπε όσα είπε, πετάχτηκε ο Παππάς (13-0) κι είπε ότι «δεν εννοούσε αυτά που έλεγε». Δηλαδή; Ήταν δε κάποιο τσιπουράδικο, έγινε ντίρλα και είπε ότι είπε μεθυσμένος;

Ταυτοχρόνως, η ορντίναντσα του Κασσελάκη, ναύαρχος Αποστολάκης, δείχνει κι ο ίδιος τον δρόμο της εξόδου στους παλιούς. Όπως κι αυτός ο γιατρός- βουλευτής, Πέτρος Παππάς, που κυριολεκτικά είναι χθεσινός στον ΣΥΡΙΖΑ!

Να πούμε κι αυτό: Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Με τους παλιούς να ζητούν το κτίριο της Κουμουνδούρου και το όνομα του κόμματος, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει νύξη για το ποιος θα παίρνει την κρατική αποζημίωση…

Είπαμε, φαρσοκωμωδία!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΥπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Καταβολή Επιδομάτων 181 εκατ. ευρώ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.