Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Συγχαρητήριο μήνυμα

Το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας συγχαίρει και  χαιρετίζει την ιδέα για την τοποθέτηση έξι λίθων, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη έξι Εβραίων μαθητών του Γυμνασίου και του εβραϊκού δημοτικού σχολείου της Βέροιας, που εξοντώθηκαν από τους Ναζί στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του εμπνευστή της ιδέας  Γερμανού  καλλιτέχνη  Gunter Demning, ο οποίος έκανε και την τοποθέτηση με τη συμβολική συμμετοχή σε κάθε μία, μιας μαθήτριας της Α’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

Συγχαρητήρια  για  την  πρωτοβουλία της δράσης που  είχαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα Πολιτών Βεροίας και την υποστήριξη του ιδρύματος Heinrich B?ll (παράρτημα Θεσσαλονίκης) και του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

Τέλος  επισημαίνεται  ότι  όπως  η  Γερμανία  έπραξε  το  χρέος  της  προς  τους  γενοκτονημένους  Εβραίους  αναγνωρίζοντας  ότι  ο  εθνικισμός  ήταν  και  είναι  η  μητέρα  όλων  των  γενοκτονιών έτσι  ήρθε  η  ώρα  και  η  Τουρκία  να  πράξη  το  ίδιο  για  τη  συντελεσθείσα  γενοκτονία  των  χριστιανικών  πληθυσμών  της  Ανατολίας  πριν  100  χρόνια.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

              Ο  Πρόεδρος                                                                     Η  Γ. Γραμματέας

Τουμπουλίδης  Νικόλαος                                                   Τογκουσίδου Ευαγγελία

Προηγούμενο άρθροΚαμία συμφωνία για τη ΚΑΠ ζητούν τα κράτη μέλη, πριν να γνωρίζουν τον προϋπολογισμό.- Γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις