Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: 2ο διαδικτυακό μάθημα ποντιακής διαλέκτου

Με τους ίδιους ρυθμούς και έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το 2ο διαδικτυακό μάθημα ποντιακής διαλέκτου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας (8ο συνολικά), με διδάσκουσα την Αναστασία Μαχαιρίδου, Φιλόλογο, Γλωσσολόγο και Διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου. Το μάθημα και των τριών τμημάτων έγινε  την Παρασκευή 16/4/2021 μέσω της πλατφόρμας zoom.

Το θεωρητικό μέρος του περιλάμβανε κάποιους ενδεικτικούς κανόνες φωνολογίας της ποντιακής, δίνοντας έμφαση στην προφορά. Το κείμενο που εξετάστηκε ήταν το παραδοσιακό άσμα “Το χαμόμηλον” από την καταγραφή του Στάθη Ευσταθιάδη. Οι εκπαιδευόμενοι και των τριών τμημάτων είχαν τη χαρά να απολαύσουν το τραγούδι από τον Δάσκαλο Λύρας της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Μουσικολόγο κ. Χρήστο Καλιοντζίδη που μας τίμησε με την παρουσία του.

  Μπορείτε να το βρείτε ολόκληρο στο κανάλι μας στο YouTube μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=ZFtmYIeEx3U

Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή 23/4/2021.

Για το Δ.Σ. 

  Ο Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας  

Τουμπουλίδης Νικόλαος                              Τογκουσίδου Ευαγγελία

Προηγούμενο άρθροΝέα Δημοκρατία: “Ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες τον “μαύρισαν” λόγω των επιλογών του”
Επόμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού, στα πλαίσια εργασιών επισκευής αρμών και ρηγματώσεων με έγχυτο αρμό ασφαλτικής βάσης