Ευχαριστήριο για την συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, ο Δήμος Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε τις εξής Δράσεις:

  • την Τετάρτη στις 05-06-2024 Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας.
  • την Παρασκευή 14 -06- 2024 Ενημερωτική δράση-ευαισθητοποίηση, διανομή φυλλαδίων στους δημότες, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας από τις κοινωνικές δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας καθώς και το Κοινωνικό Φαρμακείο.
  • Προβολή Μηνύματος του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στην επίσημη Ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟ.ΣΕ.Α) καθώς και σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου.

ημέρα αιμοδοσίας 14 06 2024 scaled 1

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού ήταν
«20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!»

Την ημέρα αυτή τιμούμε και ευχαριστούμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και την προσφορά του στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Ο εθελοντής αφιλοκερδώς προσφέρει το πιο πολύτιμο αγαθό, το αίμα του, 10 λεπτά από το χρόνο του αποτελεί ένα δώρο ανεκτίμητο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που σώζουν καθημερινά ζωές!

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι καιρός και στη χώρα μας να αλλάξουμε την εικόνα, με συνεχή και συστηματική ενημέρωση που θα νικήσει την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο και θα μας εξασφαλίσει επάρκεια αίματος.

Η Αντιδήμαρχος κ. Λαφαζάνη Ελένη ευχαριστεί θερμά όλους τους Δημότες που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις καθώς επίσης και :

  • Την κ. Εσερμπόγλου Κορίνα εμψυχώτρια της Ομάδας “Θεατρομπόμπιρες” για την ευγενική της χορηγία.
  • Τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας, για τις υπέροχες ζωγραφιές, τις χειροτεχνίες και κατασκευές τους που μοιράστηκαν στην δράση.

%CE%9B%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7 %CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7

Η Αντιδήμαρχος
Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού

Λαφαζάνη Ελένη

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Για έκθεση ανηλίκου συνελήφθη 26χρονη
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Η επιλογή του António Costa θα δώσει πνοή σε μία νέα εποχή σύγκλισης μεταξύ των κρατών του βορρά και του νότου»