Εξιχνιάστηκαν πολλές κλοπές και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα και Ιερούς Ναούς που έγιναν από την αρχή του έτους στην Βέροια

Χειροπέδες

Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 19χρονος ημεδαπός

Αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά, ενώ μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες κλοπών, από καταστήματα και Ιερούς Ναούς στην πόλη της Βέροιας.

Για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου του 2017, διέρρηξε κατάστημα στην πόλη της Βέροιας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει οτιδήποτε και διέφυγε. Άμεσα εκδόθηκαν αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 19χρονος δρώντας τουλάχιστον από αρχές του έτους και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα), εμπλέκεται σε επιπλέον 18 κλοπές και απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και Ιερούς Ναούς στην πόλη της Βέροιας.

Συγκεκριμένα ενέχεται σε 8 περιπτώσεις κλοπής καταστημάτων, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, ενώ επίσης διέρρηξε ακόμα 8 καταστήματα και 2 Ιερούς Ναούς, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.