ΕΒΖ: Αρχές της επόμενης εβδομάδας οι τελικές αποφάσεις για την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ

Τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ και το εάν τελικά το πρόγραμμα εξυγίανσης – αναδιάρθρωσης της βιομηχανίας θα “τρέξει” μέσω στρατηγικού επενδυτή, ή μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, πρόκειται να ανακοινώσει αρχές της επόμενης εβδομάδας στους τευτλοπαραγωγούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε νέα συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πιτσιόρλας, τους επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο και τους ενημέρωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να καταθέσει άμεσα στα δικαστήριο το αίτημα υπαγωγής για την ένταξη της ΕΒΖ στο άρθρο 106.

Μάλιστα, ο κ. Πιτσιόρλας, τους ενημέρωσε ότι το σχέδιο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την ΕΒΖ είναι βελτιωμένο, έναντι αυτού που είχε δημοσιοποιηθεί προηγούμενα και τους επισήμανε ότι η βιομηχανία μετά την έκδοση της απόφασης από τη δίκη, θα παραμείνει ενιαία σε πρώτη φάση, προκειμένου να συνεχίσουν οι προσπάθειες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας, ενημέρωσε τους τευτλοπαραγωγούς ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη να ανακοινώσει επίσημα το ύψος του deminimis για τους τευτλοπαραγωγούς και για το 2018 και τους διαβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθούν κονδύλια που θα εξασφαλίσουν την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα το 2019 και την λειτουργία της ΕΒΖ.

Απογοητευμένοι δήλωσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι τευτλοπαραγωγοί τονίζοντας ότι “τώρα θα έπρεπε ήδη να σπέρνουν” και  εξέφρασαν την ευχή να έχουν “καλά νέα” από τον αναπληρωτή υπουργό στο επόμενό τους ραντεβού, “για να μην σβήσει το φουγάρο της ΕΒΖ ούτε για μια στιγμή”.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Γαλάζια Πατρίδα: Οι κομάντος και το TCG Bayraktar
Επόμενο άρθροΕΛΓΑ: Αύριο η πληρωμή 20,3 εκατ. ευρώ σε 14.587 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους