Εταιρία στην Αλεξάνδρεια εισήγαγε παράνομα ρουμάνικα ζώντα και νωπά αρνιά χωρίς να εκδίδει φορολογικά παραστατικά συνολικής αξίας 418.087,60

Εντοπίστηκε εταιρεία στον Σχοινά Αλεξάνδρειας που δεν εξέδωσε φορολογικά παραστατικά συνολικής αξίας 418.087,60 ευρώ για παράνομες εισαγωγές ζώντων και νωπών αρνιών από τη Ρουμανία την τελευταία διετία

Παράνομες εισαγωγές ζώντων αρνιών από τη Ρουμανία και εμπόριο ελληνικών και ρουμάνικων νωπών αμνών εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συντονισμένου ελέγχου σε επιχείρηση με κύρια δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο ζώντων ζώων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, στο πλαίσιο υλοποίησης κοινού επιχειρησιακού σχεδίου για την παράνομη εισαγωγή και διακίνηση προϊόντων, η υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛ.Γ.Ο. και του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), στις 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποίησε έλεγχο στην εταιρεία με την επωνυμία «Greek’s Bulls Single Member PC» με ΑΦΜ 800493418/ΔΟΥ Βέροιας, με κύρια δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο ζώντων ζώων και έδρα στον Σχοινά Αλεξάνδρειας. Διαπιστώθηκε πως για την τελευταία διετία η εταιρεία δεν εξέδωσε φορολογικά παραστατικά συνολικής καθαρής αξίας 418.087,60 ευρώ που αφορούν παράνομες εισαγωγές ζώντων αρνιών από τη Ρουμανία και εμπόριο ελληνικών και ρουμάνικων νωπών αμνών.

Ειδικότερα, από την διασταύρωση των πιστοποιητικών ενδοκοινοτικού εμπορίου (trade control and expert system – ολοκληρωμένο σύστημα κτηνιατρικής πληροφόρησης) και των τιμολογίων εισαγωγών από τη Ρουμανία διαπιστώθηκε η εισαγωγή 5.740 αμνών χωρίς παραστατικά.

Επιπλέον, από τη σύγκριση των σφαγών που πραγματοποίησε σε σφαγεία της Χώρας και των παραστατικών πώλησης νωπών κρεάτων βρέθηκε πως απέκτησε χωρίς παραστατικά πενήντα τόνους (49.936,60 κιλά) νωπών αμνών Ρουμανίας και πούλησε χωρίς παραστατικά δεκαέξι τόνους (16.085,00 κιλά) νωπών αμνών.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις έχει ενημερωθεί και η αρμόδια ΔΟΥ για την συνέχιση του ελέγχου και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν οι ενισχύσεις των κτηνοτρόφων στα μικρά νησιά του Αιγαίου. – Ενίσχυση γάλακτος και ζωοτροφών για το 2019
Επόμενο άρθροΣε κινητοποιήσεις κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ