Ερώτηση του Απ. Αβδελλά με θέμα «Παράνομη χωματερή δίπλα από τα ΚΤΕΛ-Θεσσαλονίκης»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Παράνομη χωματερή δίπλα από τα ΚΤΕΛ-Θεσσαλονίκης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Εικόνες ντροπής αντικρίζουν όσοι εισέρχονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης από δυτικά και συγκεκριμένα, κοντά στην οδό Μοναστηρίου, δίπλα στα ΚΤΕΛ. Από το δρόμο αυτόν, καθημερινά, περνούν χιλιάδες άτομα. Αιτία όλων αυτών είναι μια παράνομη χωματερή, στην Δυτική είσοδο της πόλης, που έχει μετατραπεί σε εστία σκουπιδιών και αποτελεί προσβολή για τη Θεσσαλονίκη αλλά και υγειονομική «απειλή» για τους κατοίκους της περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να καθαριστεί ο ανωτέρω χώρος, όπου βρίσκεται η ανωτέρω παράνομη χωματερή και να εξαλειφθεί έτσι η σχετική υγειονομική απειλή για τους κατοίκους της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»

ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 3615/27-1-2021 Ερώτηση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Αβδελά Απόστολο, σας γνωστοποιούμε ότι ζητήματα όπως το αναφερόμενο, αντιμετωπίζονται σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό, κοινοποιούμε το υπ’ αρ. πρωτ. 135/8-2-2021 έγγραφο της Α.Δ. Μακεδονίας – Θράκης, από το οποίο προκύπτει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διενεργήσει αυτοψία και στη συνέχεια θα προχωρήσει στον καθαρισμό του αναφερόμενου στην Ερώτηση χώρου, που βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του.

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Προηγούμενο άρθροΑρ. Πελώνη: Συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ 100,3» και το δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας