Εργαστήριο του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το διακεκριμένο Αμερικανό δημιουργό animation Larry Cutler

Masterclass για το animation με το διακεκριμένο Αμερικανό δημιουργό animation Larry Cutler διοργανώνει το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καινοτομίας «Beyond Expo» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

 

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, στη ΔΕΘ-Hellexpo και στο περίπτερο 15 (open stage, 12.00 μ.μ.).

Ο Larry Cutler είναι τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής των στούντιο Baobab στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν βραβευθεί με 9 βραβεία Emmy και εξειδικεύονται στο διαδραστικό κινούμενο σχέδιο (interactive animation). Ο Larry Cutler ξεχωρίζει εδώ και 20 χρόνια για την πρωτοποριακή δουλειά του στη δημιουργία και ανάπτυξη κινουμένων σχεδίων. Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο computer animation, ο Larry Cutler βρίσκεται πίσω από την ομάδα που δημιούργησε τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων στα στούντιο Pixar Animation Studios και DreamWorks Animation, με ταινίες όπως το Toy Story 2, Monster’s Inc. και A Bug’s Life

Ο Larry Cutler θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση καινοτομίας «Beyond Expo» ως προσκεκλημένος ομιλητής του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για να μοιραστεί με το κοινό γνώσεις και προκλήσεις, τις οποίες φέρνει ο συνδυασμός τέχνης και επιστήμης στην ανάπτυξη των ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Ο Larry Cutler θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη και το μέλλον της διαδραστικής αφήγησης σε εμβυθιστικά εικονικά περιβάλλοντα (interactive immersive storytelling), στα μεγάλα βραβεία για το animation που κέρδισαν τα στούντιο Baobab (Emmy, Annie και Webby awards) και θα μιλήσει για το πώς ο δημιουργός χτίζει ουσιαστικές σχέσεις με τους χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων και τον κόσμο τους.

          Ο Larry Cutler είναι τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής των στούντιο Baobab (ΗΠΑ), την οποία συνίδρυσε με τον Eric Darnell, σκηνοθέτη της δημοφιλούς σειράς ταινιών κινουμένων σχεδίων Madagascar και τη Maureen Fan, πρώην αντιπρόεδρο στη Zynga και υπεύθυνη για τη FarmVille.

Ο Larry Cutler ξεκίνησε την καριέρα του σε έναν κολοσσό του Hollywood, στα Pixar Animation Studios ως τεχνικός διευθυντής και εργάστηκε σε πολύ γνωστές ταινίες animation, όπως είναι οι Monster’s Inc., Toy Story 2 και A Bug’s Life.

O Larry Cutler συνεργάζεται σήμερα με την προκριματική επιτροπή για την ανάδειξη του βραβείου Όσκαρ τεχνικών επιτευγμάτων (Oscar Technical Achievement Awards). Θήτευσε ως υψηλόβαθμο στέλεχος (Vice President of Solutions) στην εταιρεία Metanautix, μία μεγάλη startup της Microsoft. Νωρίτερα, εργάστηκε για μια δεκαετία στη DreamWorksAnimation, στη θέση του τεχνικού διευθυντή του διεθνούς τμήματος για τη δημιουργία χαρακτήρων (Global Head of Character Tech). Επίσης, έχει αναλάβει διάφορες διευθυντικές θέσεις στο πεδίο του animation (character development, animation workflow, rigging και character simulation).

Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριo Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες (New Media Lab) του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συντονίζει η Φανή Μπουντούρογλου, εικαστική καλλιτέχνης/Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Εργαστήρι Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες. Στο masterclass συμμετέχει ο Δημήτρης Σαββαΐδης, γενικός διευθυντής και producer της «Number 9».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, με προσκλήσεις.

Απαραίτητη η έκδοση ηλεκτρονικής πρόσκλησης στο e-mail: filmoffice@pkm.gov.gr ως την Πέμπτη 29/9/2022, με την ένδειξη «Πρόσκληση για το masterclass με τον Larry Cutler», όπου πρέπει να συμπληρωθεί ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και προσωπικό e-mail.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Προηγούμενο άρθροΈκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022 – Ρεκόρ συμμετοχών εκθετών στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ
Επόμενο άρθροCOSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με περισσότερες από 80 πρεμιέρες σειρών, blockbusters και πλούσιο παιδικό πρόγραμμα