Εργαστήριο με τίτλο “Ακούω τα συναισθήματά μου, μπαίνω στη θέση του άλλου, συνεργάζομαι” πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου- Πρασινάδας, κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης του Σχολείου, διοργάνωσαν και υλοποίησαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, το βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης με θέμα:

“Ακούω τα συναισθήματά μου, μπαίνω στη θέση του άλλου, συνεργάζομαι”. Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του τμήματος της Α’ τάξης.

IMG 0038

Η δράση υλοποιήθηκε από τις ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας, κα Παπαδοπούλου Δέσποινα & κα Τασσιοπούλου Μαρία και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα συνεργασίας και ομαδικότητας, μέσα από τη συμμετοχή σε μία σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, παρείχαν στους μαθητές τη δυνατότητα να μπουν στη θέση του άλλου και να αντιληφθούν την εννοιολογική κατασκευή της ενσυναίσθησης.

IMG 0027

Η ενεργή εμπλοκή και συμμετοχή των μαθητών στις βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου και τα θετικά συναισθήματα με τα οποία η υλοποίησή του φάνηκε να συνδέεται, υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα συνέχισης σχεδιασμού και πραγματοποίησης συναφών δράσεων, που προάγουν την έννοια της θετικής ψυχολογίας στο σχολικό περιβάλλον και συνεισφέρουν στην ιδέα του σχολείου ”ως κοινότητας που νοιάζεται και φροντίζει”.

Υπενθυμίζεται πως το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αλεξάνδρειας εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», άξονας προτεραιότητας 9Β: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠροστασία των Αστέγων συμπολιτών μας κατά την περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων
Επόμενο άρθροΈκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής, τακτικής συνεδρίασης