Ερεσός Λέσβου: Το θαυμαστό LESVOS FOOD FEST – βίντεο – φωτο

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε

Ρεπορτάζ: Άννα Καταχανά

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7–8.7.2018
Δυτική Λέσβος: Ερεσός
Ο Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού μας ταξιδεύει από το χθες στο σήμερα με μουσικές και τοπικές γεύσεις.
Σάββατο 18:30 πλατεία Ερεσού
Στην κεντρική πλατεία της Ερεσού θα παρακολουθήσουμε δημιουργίες υψηλής μαγειρικής απο τον αγαπημένο μας γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών «Φανίας», με πρώτη ύλη το βράσμα από τα περίφημα σύκα Ερεσού.
Κυριακή 19:00 παραλία Σκάλας Ερεσού
Με κιθάρες και τραγούδι θυμόμαστε παρέα νοσταλγικές εποχές στη παραλία της Σκάλας Ερεσού. Με καρπούζι και τουλουμοτύρι… όπως τότε που τα πράγματα ήταν απλά κι ανέμελα.
Παράλληλες δράσεις:
Ερεσιώτικο πρωινό: Σχεδιασμένο με μεράκι, βασίζεται σε τοπικά προϊόντα και συνταγές της περιοχής. Αναζητήστε το στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της Ερεσού, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Πλωτά μαγειρέματα: Μαγειρική με τοπικά προϊόντα της Λέσβου στις εξέδρες του Γιαλού από τη μοναδική σεφ Ελένη Ψυχούλη και την δημοσιογράφο γεύσης Ιωάννα Σταμούλου.

Δείτε το βίντεο:

Το 2017, το LESVOS FOOD FEST ήρθε να συμπληρώσει με τα αρώματα και τις γεύσεις του, τις υπόλοιπες αθλητικές, πολιτιστικές και εναλλακτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο πλαίσιο δράσεων του δικτύου LESVOS THE OTHER AEGEAN®.

Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου που στοχεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του, να αναδείξει και να διαδώσει την Λεσβιακή γαστρονομική παράδοση.

Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.

Φορέας ανάπτυξης και προβολής Ερεσού , The other Aegean και το Σωματείο εστιατορίων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου

Πρώτη φορά η Ερεσός λαμβάνει μέρος στο Lesvos Food Fest που το διαργάνωσε πέρσι για πρώτη φορά Φορέας Τουρισμού Μολύβου μαζί με το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

 https://www.eressos-lesvos.gr/ -> Φορέας ανάπτυξης και προβολής Ερεσού

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Φανή Γαληνού

Πρόεδρος, Παναγιώτης Μαντζώρος

Σημαντικός Παραβρισκόμενος ο κος Αλέξανδρος Παπανδρέου που μας τίμησε με την παρουσία του όλες τις εκδηλώσεις γιατί αγαπάει και υποστηρίζει την Λέσβο και ιδιαίτερα την Ερεσό.

Το Σάββατο η κα Ψυχούλη και η κα Σταμούλου (https://sweetly.gr/) μαγείρεψαν στο εστιατόριο «Αιγαίο» στην Σκάλα Ερεσού με βράσμα, σύκα, γαλακτοκομικά κα τοπικά προϊόντα.

Ο κος Ηλίας Μαμαλάκης με την βοήθεια της κας Κυριακής Κοτσίνη, συγγραφέας του βιβλίου «Τα σύκα της Ερεσού» μαγειρέψανε στην πλατεία της Ερεσού. Παράλληλα στο σπίτι του Γιάννη Ανδρέου και της Βίκυς Παφύλια, ο πολιτιστικός σύλλογος Ερεσιωτών «Φανίας» μαζί με τον Φορέα ανάπτυξης και προβολής Ερεσού και Ερεσιώτικες Νοικοκυρές παρασκεύασαν παραδοσιακά «Βρασματολουκούμια» που μοιράστηκαν στον κόσμο. Επίσης στο χώρο της πλατείας της Ερεσού παρασκεύασαν παραδοσιακά του Βράσμα (σαν το πετιμέζι) από το μεσημέρι. Στον χώρο διαθέτανε δωρεάν προϊόντα η οικοτεχνία Ερέσσυκο και το Αγρόκτημα Χλιαρά.

Την Κυριακή το πρωί η κα Ψυχούλη και η κα Σταμούλου μαγείρεψαν στο καφέ μπαρ «Parasol» στην Σκάλα Ερεσού με βράσμα, σύκα, ανθότυρο, λάδι, ούζο κα τοπικά προιόντα.

Πλήθος ατόμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό παραβρέθηκαν και γεύτηκαν τις συνταγές. Πάνω από 50 εθελοντές βοήθησαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή το απόγευμα στην σκάλα Ερεσού μοιράστηκε καρπούζι και τουλομοτύρι  με την συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών από άτομα της περιοχής.

Ο φορέας μας υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις με πολλές εκλείψεις και ήδη σκέφτονται για την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Μαντζώρου και την υπεύθυνη δημ. σχέσεων κα Γαληνού του Φορέα για το υλικό και βοήθεια του.

Φωτο:

Προηγούμενο άρθροΧαρά Κραχάλα: Η πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Πλατέος μιλάει αποκλειστικά στον Έμβολο. – βίντεο
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Βεργίνα: Βροντερό παρών του κόσμου στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!