Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κατερίνη

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νίκο Δένδια, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Κατερίνη.

 Στο κλιμάκιο μετείχαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής του Νομού Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφώντας Μπαραλιάκος και Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, στελέχη της ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι  ευρωβουλευτές.

Ο κ. Δένδιας μετέβη στο Δημαρχείο Κατερίνης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωάννη Ντούμο. Επισκέφθηκε την έδρα της Π.Ε. Πιερίας, όπου συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τους Δημάρχους Δίου – Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο και Πύδνας – Κολινδρού Χρήστο Κομπατσιάρη. Τέλος, ο κ. Δένδιας συνομίλησε με πολίτες της Πιερίας σε καφέ της Κατερίνης, όπου επισήμανε:

«Υπάρχει η εντύπωση σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ότι οι ευρωεκλογές είναι αδιάφορες εκλογές. Ότι κρίνεται  μια σύνθεση ενός “μακρινού” οργάνου, του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο δεν επηρεάζει τη ζωή μας. Είναι λάθος αυτό. Θυμίζω ποιος μας έβαλε στην Ευρώπη εις πείσμα άλλων πολιτικών δυνάμεων. Ήμουν παιδάκι στην ΟΝΝΕΔ και δεν θα ξεχάσω ότι καθόμουν στη Λεωφόρο Συγγρού από το χάραμα για να προστατεύσουμε την πομπή των αυτοκινήτων που έφερνε τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν  στο Ζάππειο να υπογράψει την είσοδο στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, όταν νεολαίες άλλων πολιτικών κομμάτων θέλανε να διακόψουν την αυτοκινητοπομπή για να μην μπορέσει να έρθει να υπογράψει. Και ήμασταν εκεί μικρά παιδιά για να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας που είχε καθορίσει ο ιδρυτής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πιστεύουν στο μέλλον της Ευρώπης – και το μεγαλύτερο κόμμα μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία – και από την άλλη, μια σειρά από λαϊκιστικά κόμματα από τα αριστερά μας και από τα δεξιά μας. Που ισχυρίζονται ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, που τάζουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, που ονειρεύονται ένα μέλλον έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοιτάξτε τι έπαθε η κραταιά Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit για να έχετε εικόνα τι συμβαίνει, πόσω μάλλον τι μπορεί να συμβεί για μια χώρα πολύ πιο μικρή και σε πολύ πιο δυσχερές σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου, την Ελλάδα.

Θα σας πω ένα πράγμα που αφορά τον τομέα που μου έκανε την τιμή ο Πρωθυπουργός να έχω την ευθύνη του, σε αυτή την Κυβέρνηση, τον τομέα της Εθνικής Άμυνας. Προσπαθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με δική μας πρωτοβουλία, να δημιουργηθεί ένας αμυντικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ή για να σας το πω πιο απλά, ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις.

Να σας θυμίσω το 2020 όταν αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη μεταναστευτική κρίση, όταν η γειτονική χώρα έσπρωχνε χιλιάδες μετανάστες για να “σπάσουν” τα σύνορά μας, πόσο τεράστια σημασία είχε για την Ελλάδα που Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες με την ευρωπαϊκή σημαία ήρθαν και στάθηκαν στον Έβρο, δίπλα στις δικές μας δυνάμεις… Και βεβαίως η Ελλάδα μπορεί και μόνη, αλλά έχει τεράστια  σημασία να συμπαρατάσσεται με τους εταίρους και τους συμμάχους της. Αυτό κάνει, αυτό πέτυχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αυτό πρέπει να εξελίξετε με την ψήφο σας και με την βοήθειά σας.

Σε λίγες ώρες θα είναι εδώ ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τα ακούσετε και από αυτόν. Γυρνάει  όλη την Ελλάδα για να θέσει το διακύβευμα των εκλογών όπως όλοι οι Υπουργοί, όλα τα στελέχη μας. Περιμένουμε από εδώ ένα λαμπρό εκλογικό αποτέλεσμα.  Μια μεγάλη νίκη που θα απαντήσει περήφανα στις δυνάμεις του λαϊκισμού, στις δυνάμεις της παραπλάνησης, στις δυνάμεις που αλλάζουν τα επιχειρήματα, που λένε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και που αλλοιώνουν την πραγματικότητα».

ΔενδΚατερ min ΔενδΚατερ 180646 min ΔενδΚατερ 180549 min ΔενδΚατερ 164042 min 1

Προηγούμενο άρθροΕπιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ
Επόμενο άρθροΑΠΣ Φιλίππου: Filippos BC Basketball Camp σε συνεργασία με τον Ganon Baker