Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία για την 86η ΔΕΘ, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, τον Υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργο Βούτσινο, επισκέφθηκε Δήμους της Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος Χατζηδάκης συναντήθηκε με μέλη της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα στα Γραφεία της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του, κ. Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ επισκέφθηκε και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Προσώπων. Ο Υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε: «Στην Ελλάδα πολλοί διεκδικούν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Εμείς τους απαντάμε με κοινωνική πολιτική στην πράξη.

Με την σημαντική μείωση της ανεργίας, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τον τριπλασιασμό των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, με το ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, με την οριστική επίλυση του μεγαλου προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων. Και όχι μόνο με αυτά: Προωθούνται μέτρα όπως ο πρώτος προσωπικός βοηθός για τους ανάπηρους, η κάρτα αναπηρίας, οι νταντάδες της γειτονιάς, 120 χώροι φύλαξης για βρέφη και νήπια σε αντίστοιχες μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα της δικής μας κοινωνικής πολιτικής, η οποία προκαλεί αμηχανία στην αντιπολίτευση διότι οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Όλα αυτά είχα την ευκαιρία να τα καταστήσω σαφή τόσο στις συναντήσεις μου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που κάναμε στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην ομιλία μου σε κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα πραγματοποίησε, με κλιμάκιο της ΝΔ, επίσκεψη στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». Η κα Συρεγγέλα συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους των νοσοκομείων και τους συνεχάρη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να σώσουν τους ασθενείς, ενώ συναντήθηκε και με γυναίκες που έχουν θέσεις ευθύνης στον χώρο της υγείας. «Η κυβέρνηση είναι δίπλα στους ασθενείς αλλά και στο προσωπικό των νοσοκομείων» ανέφερε η Yφυπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιχειρούμε να άρουμε όλα εκείνα τεμπόδια που βρίσκουν στον δρόμο τους οι γυναίκες και υλοποιούμε έργα με στόχο την ενίσχυση της ισότητας».

Στη συνέχεια η υφυπουργός επισκέφθηκε τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης. Ευχαρίστησε τις γυναίκες για το μεγάλο έργο τους, καθώς φιλοξενούν σε ξενώνα 30 νέες, άπορες φοιτήτριες και στηρίζουν δεκάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ πολλά συγχαρητήρια έδωσε και στους ανθρώπους του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο που με απέραντη αγάπη φροντίζουν παιδιά που δεν έχουν κοντά την οικογένειά τους.

Τέλος, η κα Συρεγγέλα επισκέφθηκε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Α21» που δρα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων και όπως δήλωσε η υφυπουργός, «η κυβέρνηση στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες που κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εμπορίας, εκμετάλλευσης και έμφυλης βίας. Εντείνουμε τις προσπάθειες πρόληψης του φαινομένου. Σπάμε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ, Νίκος Γιατρομανωλάκης επισκέφθηκε την επιχείρηση «ΔΙΟΠΑΣ» στη Βιομηχανική Περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, ξεναγήθηκε στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, επισκέφθηκε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – CISCO, συνομίλησε με στελέχη του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης καθώς και με μέλη της Πολιτιστικής Γειτονιάς Συκέων.

Ο Υφυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του δήλωσε: «Οι επισκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη εστίασαν στη σύνδεση του πολιτισμού τόσο με την τεχνολογία, όπως για παράδειγμα μέσω της καινοτόμου συνεργασίας του μουσείου MOMus με τη CISCO που ξεκινάμε και αφορά μεταξύ άλλων την ανάλυση δεδομένων επισκεψιμότητας για τη δημιουργία σημείων ενδιαφέροντος με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη, όσο και με την οικονομία, από τη χρήση νέων υλικών κι πρώτων υλών ως τις πολιτιστικές εξαγωγές.

Επιπλέον στόχος των επαφών ήταν η ανάδειξη των έργων του ΥΠΠΟΑ και του πολιτιστικού masterplan που σχεδιάζουμε για την Θεσσαλονίκη, τα οποία επενδύουν στο πολιτιστικό απόθεμα και δυναμικό της πόλης, καθιστώντας την πολιτιστικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γιώργο Βούτσινο, επισκέφθηκε το Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Θέρμης ενώ συναντήθηκε και με τα μέλη του συντονιστικού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με τα οποία και αντάλλαξε απόψεις με αντικείμενο την επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ στο συντονισμό των επαφών του κλιμακίου σημαντική ήταν η συνεισφορά του Προέδρου της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρου Μητράκα.

Η επίσκεψη του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή πολιτών μελών και στελεχών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής του Δημαρχείου Πανοράματος,με θέμα: «Πολιτικές Κοινωνικής Πρόνοιας της Κυβέρνησης» και με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πυλαίας κ. Ιγνάτιος Καλσϊτζίδης, ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία του κόμματος κ. Κώστας Λολίτσας, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. κ. Μαρία Νάτσιου, η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας τω Φύλων της ΝΔ κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου καθώς και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κόμματος κ. Πίστη Κρυσταλλίδου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κύριοι Ανέστης Φίσκας, Διευθυντής Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκς και Θωμάς Βράνος, πρόεδρος ΔΕΕΠ Β΄Θεσσαλονίκης καθώς και ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Πυλαίας, Χορτιάτη κ. Γατσόρης.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος,, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Το συντονισμό της εκδήλωσης – συζήτησης έκανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιάννης Παπαγεωργίου.

Προηγούμενο άρθροEurobank – egg | Νέες δράσεις με διεθνές αποτύπωμα & αναπτυξιακές πρωτοβουλίες
Επόμενο άρθροΠροτάσεις ΣΕΤΕ αναφορικά με τη διαχείριση της αύξησης του ενεργειακού κόστους των τουριστικών επιχειρήσεων