Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Σάμο, Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Σάμο, Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη σε Σάμο, Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία. Στο κλιμάκιο μετείχαν ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο Πρόεδρος Ευάγγελος Καπλαντζής και στελέχη της ΔΕΕΠ Σάμου και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάμου Δούκας Τσιτσεκλής.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στη Σάμο, ο κ. Καιρίδης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων» όπου συνομίλησε με πολίτες και νοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια μετέβη στο Διοικητήριο της 79ης Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΔΤΕ) Σάμου. Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Πάρη Παπαγεωργίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Ελισσαίο Μαυρατζώτη. Πραγματοποίησε επίσης επισκέψεις στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ μετέβη και στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου, στον οικισμό Ζερβού, όπου συνομίλησε για υπηρεσιακά θέματα με το προσωπικό, αλλά και με φιλοξενούμενους αιτούντες άσυλο.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και τοπικούς φορείς.  Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους Φούρνους και μαζί  με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καρύδη, ταξίδεψαν στη Θύμαινα και συνομίλησαν με κατοίκους του νησιού. Με την επιστροφή του στη Σάμο, ο κ. Καιρίδης μίλησε σε στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας στο Βαθύ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του, ο κ. Καιρίδης επισκέφθηκε την Ικαρία, όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Λαρδά και τον Έπαρχο Κωνσταντίνο Μαρκάκη. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο του νησιού και το Επαρχείο και αναχώρησε για τον Εύδηλο όπου συνομίλησε με πολίτες.

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε:

«Ευχαριστώ τους ήρωες Σαμιώτες που στήριξαν την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας σύγχρονης δομής – πρότυπο στην Ευρώπη, όπου οι μετανάστες διαβιούν με ασφάλεια. Οι ροές στο νησί είναι μειωμένες κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι διαμένοντες αυτή τη στιγμή είναι περίπου 2.000. Σε αντιδιαστολή με την μείωση των παράνομα εισερχόμενων από την Τουρκία έχουμε τη μεγάλη αύξηση των νόμιμα εισερχόμενων Τούρκων τουριστών, μετά την εφαρμογή του μέτρου της βραχείας βίζας των επτά ημερών, που ισχύει σε 10 νησιά μεταξύ αυτών και στην Σάμο.

Στόχος μας για τις ευρωεκλογές είναι το υψηλότερο δυνατό ποσοστό ώστε να επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η αποσταθεροποίηση μιας χαλαρής ψήφου ή μιας ψήφου διαμαρτυρίας χωρίς πολιτική περίσκεψη.
Είμαι αισιόδοξος, ιδίως βλέποντας Περιφέρειες όπως το Βόρειο Αιγαίο, που παραδοσιακά ήταν δύσκολες για τη Νέα Δημοκρατία, να στηρίζουν την προσπάθειά μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι και σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει τις δυνάμεις της κρίσης, του λαϊκισμού και θα επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή Παράταξη της Πατρίδας μας, που διεκδικεί με αξιοπιστία μια καλύτερη και πιο αλληλέγγυα Ευρώπη».

ΝΔΣάμος 5 ΝΔΣάμος 3 ΝΔΙκαρία 3

Προηγούμενο άρθροΤηλέμαχοι Αλεξάνδρειας: Τουρνουά ποδοσφαίρου
Επόμενο άρθροΟ Νίκος Πετρουλάκης στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, πήρε μήνυμα από Ιβάν Σαββίδη!