Επίσκεψη Α. Τζιτζικώστα στην Κύπρο και συνάντηση με Ν. Χριστοδουλίδη

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνάντησή τους, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Χριστοδουλίδης συζήτησαν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο και την Ελλάδα και τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα στις ελληνικές Περιφέρειες και την Κύπρο. Επίσης, συζήτησαν για τους τρόπους για την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κύπρου και για το Κυπριακό.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετά τη συνάντηση τόνισε πως «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Είμαστε σε κοινή γραμμή με τις θέσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη και συμφωνούμε απολύτως ότι ήρθε η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες, να αναλάβει τις ευθύνες της και να εμπλακεί ενεργά στην επίλυση ενός από τα πιο σημαντικά ζητήματα της Ευρώπης, το Κυπριακό. Είναι απαράδεκτο το 2023 να υπάρχει ακόμα ευρωπαϊκό έδαφος υπό κατοχή».

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Χριστοδουλίδη, που ανέλαβε προσφάτως τα καθήκοντά του, και σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντιπροσωπεύει την ελπίδα της Κύπρου. Είναι ο σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης, τον οποίο χρειάζεται σήμερα η Κύπρος και είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Ελληνισμό το γεγονός ότι μπορεί να στηριχθεί και στον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι κρίσιμο και η Κύπρος στη νέα εποχή των μεγάλων προκλήσεων να αναβαθμίσει σωστά και να μεταρρυθμίσει την Αυτοδιοίκηση στη χώρα, ώστε αυτή να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη πιο ουσιαστικά στις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς είναι ο διοικητικός θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες».

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφτεί επισήμως τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Άμυνας Μιχαήλ Γιωργάλλα, με τον Αρχηγό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο, Δημόκριτο Ζερβάκη, ενώ επισκέφτηκε και το στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Τζιτζικώστας Κύπρος 1 Τζιτζικώστας Κύπρος

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 3οι Αγώνες φιλίας στο ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑΣ στο Μακροχώρι Ημαθίας
Επόμενο άρθροΔιήμερο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων στο Καρπενήσι