Διήμερο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων στο Καρπενήσι

Στις 06:30 της 1ης Απριλίου 2023 ξεκίνησε η εκδρομή της ΕΠΠΒ με κεντρικό προορισμό το όμορφο και πλούσιο σε φυσικό κάλος Καρπενήσι.

Λόγω της ημέρας πρωί – πρωί μετά το καλωσόρισμα και τις συστάσεις, ξεκίνησαν τα πειράγματα και συνεχίστηκαν με κάθε ηλεκτρονικό και φυσικό μέσο μέχρι τη Λάρισα ανάμεσα σε Προσκοπικά και άλλα ακούσματα. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια γραπτή ιστορία με συνεργατικό τρόπο η οποία και διαβάστηκε όταν ολοκληρώθηκε.

Πρώτη στάση μας το μνημείο του Λεωνίδα και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Στο μνημείο των Θερμοπυλών κατατέθηκε δάφνινο στεφάνι και στο κέντρο ιστορικής ενημέρωσης οι εκδρομείς πληροφορήθηκαν για τα ιστορικά γεγονότα μέσω παρουσίασης 3D video και ψηφιακών πληροφοριών.

Επόμενος σταθμός η γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας σε ορεινή περιοχή με υπέροχη θέα προς τον κάμπο της Λαμίας.  Συνεχίζοντας ο δρόμος ανεβαίνει τον Τυμφρηστό, και μετά από 2 περίπου ώρες και αφού απαντήθηκαν άπειρες ερωτήσεις του τύπου: «Τι αποθηκεύει η καμήλα στις καμπούρες της» η αποστολή φθάνει για φαγητό στο πάρκο Κεφαλόβρυσου όπου βρίσκεται το μνημείο του αγωνιστή της επανάστασης Μάρκου Μπότσαρη που σκοτώθηκε στον τόπο αυτό.

Στο Καρπενήσι η επόμενη στάση, εκεί όπου μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο έγινε επίσκεψη στο μουσείο βουνού (το πρώτο στην Ελλάδα) όπου υποδέχτηκε την αποστολή η αντιδήμαρχος πολιτισμού, δόθηκαν αναμνηστικά και δωρίθηκαν στο μουσείο αντικείμενα για να αποτελέσουν εκθέματα. Βόλτα για καφέ και το βράδυ εορτασμός γενεθλίων και γλέντι μέχρι αργά.

Την επόμενη κάτω από ελαφρά βροχή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο άγριας ομορφιάς τοπίο και την ιστορική Παναγία Προυσιώτισσα, στα πατήματα της Παναγιάς, στο πάρκο Κεφαλόβρυσο, και στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Η εκδρομή έκλεισε με πρωτότυπη Προσκοπική κινητή μέσα σε λεωφορείο «πυρά», προσκοπικά τραγούδια, ανέκδοτα, αστεία, διηγήσεις, αναμνήσεις.

Αρχηγός της πολύ καλά οργανωμένης δραστηριότητας ο Πρόδρομος Τριγώνης, οδηγός ο

Θοδωρής Vergina travel, και χορηγοί η Panini και ευγενείς Παλαιοί Πρόσκοποι.

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Α. Τζιτζικώστα στην Κύπρο και συνάντηση με Ν. Χριστοδουλίδη
Επόμενο άρθροΓ.Α.Σ. Αλεξάνδρεια: Δευτεραθλήτρια Ομάδα Β’ Εθνικής