Επιχειρηματική αποστολή συνόδευε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία

ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Με στόχο την ενδυνάμωση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και των επιχειρηματικών-επενδυτικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από το γραφείο του γενικού γραμματέα ΔΟΣ &ΔΣ του υπουργείου Εξωτερικών, συνόδευε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο.

Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής περιελάμβανε και επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές και εμπορικές δυνατότητες στην Ουκρανία. Σε χαιρετισμό του στο φόρουμ, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε θετικό στοιχείο ότι οι επενδύσεις ελληνικών συμφερόντων στην Ουκρανία υπερβαίνουν τα 500 εκατ. δολάρια και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως η γενική γραμματεία εργάζεται για την επίλυση προβλημάτων, τεχνολογικών και δασμολογικών ή άλλων, που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να εξάγουν ή να επενδύσουν στην Ουκρανία, ώστε να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες και να δοθεί νέα ώθηση στην επιχειρηματική συνεργασία.

Ως μέλος της κυβερνητικής αποστολής που συνόδευε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Γιώργος Τσίπρας συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης, με τον υπουργό Υποδομών Βολοντιμίρ Ομέλιαν και  την υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας Ναταλία Μαϊκόλσκα. Επίσης, πραγματοποίησε επαφές με μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών Ουκρανίας και με παράγοντες της ουκρανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

*Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση του Γιώργου Τσίπρα με την υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αδρανοποίησης της βόμβας
Επόμενο άρθροΚατάρτιση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ