«Επαναφορά του μέτρου επιστροφής του “ΕΦΚ” του αγροτικού πετρελαίου και αξιοποίηση από τους Δήμους της περιουσίας των ανενεργών συνεταιρισμών ζητά η “ΚΕΔΕ”»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του:Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Επαναφορά του μέτρου επιστροφής του “ΕΦΚ” του αγροτικού πετρελαίου και αξιοποίηση από τους Δήμους της περιουσίας των ανενεργών συνεταιρισμών ζητά η “ΚΕΔΕ”»

Κύριε Υπουργέ,

Η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της «ΚΕΔΕ» ζητά την λήψη άμεσων μέτρων μείωσης του κόστους ενέργειας στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα: α) Την άμεση επαναθέσπιση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο ή τουλάχιστον, την θέσπιση μειωμένης επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου, εφαρμόζοντας πιστά την οδηγία 2003/96/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. β) Την επανεξέταση και αποπληρωμή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου 2016 στους δικαιούχους γεωκτηνοτρόφους, η οποία, ενώ είχε θεσμοθετηθεί και προϋπολογιστεί, μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδοθεί. γ) Αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ανενεργών συνεταιρισμών από τους Δήμους όλης της χώρας, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς αγροτοκτηνοτροφικούς παράγοντες. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτευχθεί ο καλύτερος έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των ανενεργών συνεταιρισμών, θα αποφευχθεί η υποτίμηση του πλούτου τους και η μεταπώλησή τους με εξευτελιστικούς όρους, ενώ, θα δοθούν κίνητρα στην τοπική κοινωνία για ανάπτυξη. δ) Την ένταξη όλων των επιλαχόντων αγροτών στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, αντλώντας χρηματοδότηση από άλλα μέτρα και υπομέτρα, που δεν έχουν απορροφηθεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παρέμβετε άμεσα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των ανωτέρω προτεινόμενων, ώστε να προκύψει όφελος υπέρ των αγροτοκτηνοτρόφων όλης της χώρας.

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Προηγούμενο άρθροΜέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών Δ.Τ Δραστηριοτήτων basketball 13-14/11/2021
Επόμενο άρθροΑπό το Πολιτικό Γραφείο του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη