Από το Πολιτικό Γραφείο του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Την πρέσβη της Αργεντινής κυρία Μaria Lucia Dougherty de Sanchez είχε την χαρά να καλωσορίσει στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αργεντινής την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

IMG 09 11 2021 017

Στη συζήτησή τους επανεπιβεβαιώθηκε ότι οι μακροχρόνιες και αρμονικές σχέσεις των δύο φίλων χωρών αποτελούν πάντα πολύτιμο οδηγό για το μέλλον καθώς δεν εξαντλούνται μόνο στον αμοιβαίο σεβασμό και σε παράλληλες ιστορικές διαδρομές από την ανεξαρτησία τους μέχρι και τις μέρες μας αλλά συμπεριλαμβάνουν και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως η οικονομία, η τεχνολογία και η ναυτιλία.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Τσαβδαρίδης στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο έθνη αφενός χάρη στη δυναμική που έχει αναπτύξει η ελληνική κοινότητα στην λατινοαμερικάνικη χώρα αφετέρου στο ιστορικό αποτύπωμα που άφησαν οι Έλληνες ναυτικοί που πολέμησαν στο πλευρό των Αργεντίνων στον αγώνα για την ανεξαρτησία τους, με προεξέχουσα μορφή αυτή του Υδραίου Νικολάου Κολμανιάτη, ο οποίος τιμάται ως Εθνικός Ήρωας στην Αργεντινή.

Προηγούμενο άρθρο«Επαναφορά του μέτρου επιστροφής του “ΕΦΚ” του αγροτικού πετρελαίου και αξιοποίηση από τους Δήμους της περιουσίας των ανενεργών συνεταιρισμών ζητά η “ΚΕΔΕ”»
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος»